Nytt karrierehøydepunkt for Mikkelsen

Joakim Mikkelsen løfter spillet sitt til stadige nye høyder: Søndag spiste han opp et stort forsprang, og vant storturneringen Big 12 Championship i Texas.

Mikkelsen startet dagen på 6. plass, og hadde et formidabelt forsprang på syv slag å ta igjen opp til lederen Abraham Ancer før den siste runden. Det klarte han så til de grader.

På en vanskeligspilt Whispering Pines Golf Club slet spillerne med høye scorer, og da dagen var omme var Mikkelsen en av bare tre spillere som maktet å komme seg under par. Mikkelsen avsluttet med en knallsterk 68-runde (-4), og var med det den eneste i feltet som kom seg inn i klubbhuset på under 70 slag.

Drammenseren startet runden på +1 sammenlagt, og fikk en tøff start med bogey allerede på det andre hullet. Derfra skulle han imidlertid lansere en voldsom spurt med fem birdies på de neste åtte hullene. I innspurten ble det ytterlige en birdie og en bogey, og med -3 sammenlagt vant han til slutt turneringen med to slag på Tyler Dunlap (Texas A&M).

Big 12 Championship er et av årets virkelige tungvektere, med flere av landets høyest rankede golfere på startstreken. Mikkelsen slo kjente spillere som Dylan Frittelli og Jordan Spieth på vei til sin seier, og er virkelig i ferd med å runde av sin collegekarriere med stil.

– Han var solid og stødig hele dagen. Han kom virkelig i gang med tre strake birdies, og gjorde i grunn bare en feil på de første ni. Hele uken klarte han å holde seg unna de høye scorene. Han gjorde noen bogeys, men minimerte skadene og lot seg ikke affektere av dårlige hull, sa lagets trener Greg Priest etter runden.

– På vei inn til avslutningsrunden trodde jeg at syv slag ville være mye å ta igjen, tankegangen min var å score så lavt som mulig og klatre opp leaderboardet. Jeg hadde ingen anelse om hvordan jeg lå an før det siste hullet. Jeg ønsket ikke å vite det med vilje. Det var etter jeg gikk av greenen på hull 9. (Joakim startet runden på banens siste ni journ. anm.) at jeg ble fortalt jeg hadde vunnet, forteller Mikkelsen til Baylors hjemmeside.

Til Norsk Golf forteller han at han ikke kunne drømme om noen bedre avslutning på sin collegekarriere.

– Dette var rett og slett jævlig moro. Bare ved å se på navnene i startfeltet skjønner man at dette er svære greier. Dette var det perfekte punktum på collegekarrieren, og om jeg klarer å hjelpe laget å kvalifisere seg til NCAA Championship (kvalet- NCAA Regionals spilles 17-19. Mai) vil jeg anse dette året som rimelig komplett!

– Det beste er at jeg ikke synes dette er en fenomenal enkeltprestasjon, men at jeg føler at dette simpelthen er nivået jeg holder når jeg får det til å klaffe!, forteller han til Norsk Golf.

Nå gleder han seg stort til å komme i gang som profesjonell golfspiller.

– Jeg skal spille US Open kval den 4. juni, og slapp første steg på grunn av min amatørranking. Dette er et veldig trangt nåløye, men om jeg kvaler blir jeg naturligvis her borte og spiller den turneringen. Hvis ikke har jeg jo Challenge Tour-muligheter til sommeren og selvfølgelig et kval til høsten. Jeg planlegger å spille alt som er av turneringer hvor enn det måtte være, og håper at siste tids fremganger åpner noen dører til ulike ting, som sponsorer, turneringer osv. Jeg har i grunn et veldig åpent sinn nå. Er dritgira på å starte opp som proff og se hvor bra jeg kan gjøre det, sier han.

I tillegg til å bli den første Baylor-spilleren som har gått helt til topps i Big 12 Championship på 11 år, ble Mikkelsen samtidig den første Baylor-spilleren som avslutter turneringen under ar siden Bill Allcorn i 2009. Seieren var hans tredje i hans fire år som collegespiller.

Også Mikkel Bjerch-Andresen har vært i aksjon for Baylor denne uken, og klatret opp til en respektabel 18. plass lørdag. Med scorer på 76, 77, 72 og 74 slag endte han 11 over for turneringen.

I lagkonkurransen ble det til slutt 5. plass for Baylor. Texas A&M stakk av med seieren, foran Texas og Texas Tech. Oklahoma State endte på fjerdeplass.

Resultater

Førsteåring for Arizona State University, Mathias Schjølberg tok en fin 17. plass i Pac-12 Men’s Golf Championship søndag. Oslo-golferen avsluttet med en runde på par, og endte med det som lagets høyest plasserte spiller. I lagkonkurransen ble det til slutt 11. plass for Arizona State.

Resultater

Fra lørdag

Joakim Mikkelsen ligger på en sterk 6. plass i collegeturneringen Big 12 Championship denne helgen.

Drammenseren er i ferd med å runde av sin karriere som Baylor-spiller med stil. I et av årets høydepunkt på collegearenaen, Big 12 Championship ligger Joakim Mikkelsen på 6. plass. Dette var turneringen han prioriterte fremfor lagkonkurransen Sir Michael Bonallack Trophy, som han ble plukket ut til i februar.

Ukens turnering blir spilt på vanskelige Whispering Pines Golf Club i Texas, og Mikkelsen har levert stabile runder på 74, 71 og 72 slag, som tar ham til en over par for turneringen. Marginen opp til Oklahomas leder Abraham Ancer er på syv slag. Bak seg på listen har han flere store navn, blant annet Jordan Spieth som er nummer 1 på collegerankingen.

Også Mikkelsens lagkamerat Mikkel Bjerch-Andresen ligger godt plassert i Texas. Med 76, 77 og 72 slag deler han 19. plassen.

I lagkonkurransen ligger Baylor på 5. plass, 23 slag bak Texas A&M sitt vinnerlag.

Resultater

Også Arizona States Mathias Schjølberg er i aksjon denne uken, i Pac-12 Men’s Golf Championship på Trysting Tree Golf Club i Oregon. Den regjerende juniornorgesmesteren er på en delt 24. plass, to over par totalt og 11 bak leder og hjemmebanespiller Eugene Wong.

For Arizona State er det 10. plass i lagkonkurransen, med Mathias høyest plassert av lagets spillere.