Han fikk litt kritikk da han avslørte planen for 2013. Han ville trappe litt ned. Kanskje spille 10 turneringer. Det var vanskelig å forstå ham. En mann med «verdens beste jobb» som ville jobbe deltid. Stricker er en familiemann fra Wisconsin. Han har sine verdier som han velger å være tro mot. I februar fylte han 45 år. Egentlig ingen alder, men når du reiser verden – eller i det minste USA – på kryss og tvers tar det på. Det har heller ikke alltid vært like lett. Å få Comeback Player of The Year i 2006 og 2007 er spesielt.

 

Så langt i 2013 har han spilt fire turneringer. 

 

Hyundai Tournament of Champions – 2.plass

WGC Matchplay – T5

WGC Cadillac Championship – 2.plass

Shell Houston Open – T38

 

Totalt har han spilt inn $1.845.420 og ligger på 7.plass i FedEx Cup. Det roligere tempoet ser ut til å være nøkkelen til suksess. Før turneringen i Houston snakket han med pressen.

 

– Det har bare vært tre turneringer, men jeg merker forandringen i spillet mitt så langt. Jeg føler at det er mindre press på å prestere godt, uten at jeg vet hvorfor. Jeg har alltid gått ut og spilt bra når jeg har vært uthvilt og frisk. Om det er mentalt vet jeg ikke. Men jeg nyter det nå. Jeg er snillere mot meg selv, lettere i hodet.

 

Hvis han skulle legge opp som golfer har Stricker en karriere som puttetrener. Hvis han vil. Leksjonen med Tiger på Doral fikk mye oppmerksomhet siden han puttet så bra og vant turneringen. Den kjente treneren Dave Stockton rådet ham til å ligge lavt, ikke la alle vite at han kunne gi tips om putting. Men Stricker ønsker det motsatte.

 

– Det er ikke slik jeg er, tror jeg. Det er fornuftig hvis du fremdeles skal ha fokus på ditt eget spill. Hvis ikke blir du for opptatt av å fikse andres problemer og lar deg selv havne på sidelinjen.

 

Når han allerede står litt på sidelinjen er det sikkert lettere å innta rollen som mentor og puttetrener. 

 

Når PGA Tour inntar Augusta neste uke står Steve Stricker på en lang liste med potensielle vinnere. En seier er kanskje mer sannsynlig enn før. Ikke på tross av hans nye golfliv men på grunn av det.

 

 

Bildet er hentet fra mygolfspy.com

Bildet er hentet fra mygolfspy.com.