På bakgrunn av fjorårets store gjennombrudd pе PGA-touren, der han tok norgeshistoriens to første PGA Tour-seirer og en plass i den eksklusive FedEx Cup-finalen, har Viktor Hovland blitt hedret med prestisjetunge utmerkelser hjemme i Norge i vinter.

I desember ble han den første golfspilleren til å bli stemt frem som «folkets favoritt» i VGs kåring av årets idrettsnavn, og under Idrettsgallaen på NRK vant han «årets sportsprestasjon for menn».

Nå har Hovland fått en ny utmerkelse til samlingen på peishylla etter at han torsdag vant prisen «årets individuelle utøver for menn» under NISO Awards (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon), ledet av VGTV-profilene Jamel Rake og Bernt Hulsker.

– Prisen for årets individuelle utøver for menn går til en utøver som virkelig satte Norge på verdenskartet i 2020. Med sine 23 år er han allerede en av verdens beste golfspillere, og vi gleder oss til å få til hva han kan få til i 2021, sa Rake da han leste opp Hovlands navn.

«Tusen takk for utmerkelsen! 2020 har vært et tøft år, men det har vært gøy å se alt det norske utøvere har fått til i løpet av året. Derfor er det en stor ære å bli stemt frem, ettersom konkurransen har vært så tøff. Takker igjen til alle som har stemt og ønsker alle lykke til i 2021», skrev Hovland i sin takk til sine «kollegaer».

Bernt Hulser, som selv sier han har blitt inspirert til å dra frem golfkøllene igjen, sier dette om Hovlands prestasjon:

– Det er en fantastisk idrett, og det er en verdensidrett. Se Tiger-dokumentaren er ute nå, så får du et bilde av hvor enorm denne idretten er. At Viktor Hovland er helt der oppe, er spinnvilt. En meget fortjent pris til unggutten med det sjarmerende, gutteaktige smilet.

Vinnerne av NISO Awards 2020

Årets spiller (menn): Erling Braut Haaland

Årets unge spiller (menn): Erling Braut Haaland

Årets spiller (kvinner): Caroline Graham Hansen

Årets spiller Eliteserien: Philip Zinckernagel

Årets spiller Toppserien: Julie Blakstad

Årets unge spiller (kvinner): Julie Blakstad

Årets spiller OBOS-ligaen: Sivert Mannsverk

Årets individuelle utøver (kvinner): Therese Johaug

Årets individuelle utøver (menn): Viktor Hovland

Gi rasisme rødt kort-prisen: Amahl Pellegrino og Tom Harald