Det var ingen stor overraskelse at det til slutt var Finn H. Andreassen som ble valgt som ny president i Golftinget søndag, og forsamlingen hadde ingen forslag til motkandidater.

Andreassen er 67 år gammel, og har vært styreleder i Losby siden 2009. Han har lang fartstid fra media, med blant annet 13 års bakgrunn fra NRK, vært med på å bygge opp TV2 som programdirektør og viseadministrerende, og produsent for en rekke aktualitets- og debattprogrammer på TV. Nå arbeider han med forskjellige prosjekter innen media, bl. a. TV-formater og interaktive løsninger for nye medier. Og det er bakgrunnen fra media han ønsker å utnytte i sin rolle som golfpresident. 

Vil ha frem talenter

– Målet mitt er å gjøre golfsporten mer synlig i det offentlige rom, da tenker jeg i media og idrettspolitisk. Aller viktigst er det å få frem talentene og karakterene, de frontfigurene som kan hevde seg internasjonalt. De kan gi oss mediaoppmerksomet og synliggjøre oss ut i det offentlige rom, sa Andreassen fra talerstolen.

Andreassen setter lista høyt, og ønsker at Norge skal bli arrangør av en Solheim Cup-turnering i fremtiden.

– Man må tørre å sette litt hårete mål. Man må tørre å prøve noe. Jeg ønsker å få Solheim Cup til Norge. Det blir ingen enkel sak, og det er masse som skal til. Vi må gå via Kulturdepartementet, og vi trenger en skikkelig statsgaranti for å få det til. Men vi har muligheter. Vi har en kulturminister som er opptatt av kvinneidrett, og vi må bruke Suzann for hva det er verdt. Det er slike ting som vil løfte golf-Norge, og jeg håper vi får noe til på dette området.

Alder ingen hindring

Han drar også frem viktigheten av at NGF skal fortsette å tjene penger, og sier videre forretningsutvikling er avgjørende. Han mener alderen hans ikke vil være noen hindring.

– Det første jeg sa da jeg ble forespurt om stillingen var: «finn en som er yngre». Men selv om jeg har grått hår og skjegg kan jeg fortsatt bidra med ny energi til forbundet. Jeg ser veldig frem til å komme i gang, avsluttet han overfor forsamlingen.

Valget av forbunddstyre, komiteer og utvalg gikk rolig og smertefritt for seg og uten motkandidater til valgkomiteens forslag. Anne-Lise Løfstad ble gjenvalgt som visepresident, mens Dag Kircho, Wenche Pedersen og Kåre Hansen ble gjenvalgt som styremedlemmer. Nye medlemmer ble Einar Lohne (styremedlem), Lillian Vollan (varamedlem) og Vegard Aune (varamedlem).

Tror du planene om Solheim Cup til Norge er gjennomførbare? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.