Det er ESPN som rapporterer nyheten. De hevder at Oakley mener verdenseneren brøt sin eksisterende kontrakt, da han signerte en ny lukrativ avtale med Nike tidligere i år.

 

Et søksmål som ble tatt ut i California forrige uke, sier Oakley forsøkte å matche Nike sitt tilbud, men at McIlroy og hans agent Conor Ridge ignorerte tilbudet, noe Oakley mener er et brudd på kontrakten om deres forkjøpsrett.

 

Oakley hevder de har lidd «uopprettelig» skade som et resultat av at McIlroy ga dem en kald skulder, og søker en kjennelse som vil hindre Nike og McIlroy å inngå den nye avtalen, samtidig som Oakley vil ha kompensasjon for skadene.

 

ESPN mener å vite at en e-postutveksling mellom agent Ridge og en Oakley-representant danner grunnlaget for McIlroy sitt forsvar, der en e-post fra markedssjefen i Oakley, Pat McIlvain sier: «Forstått. Vi er ute av miksen. Ingen kontrakt for 2013. Pat Mac.»

 

McIlroys management-selskap sier han har oppfylt alle sine forpliktelser overfor Oakley, og at påstandene i søksmålet er grunnløse, ettersom meldingen fra McIlvain er en fraskrivelse av Oakleys kontraktsmessige rettigheter til å fornye med McIlroy.

 

Det som kompliserer saken, er at McIlroys team fortsatte å forhandle med Oakley etter at e-posten ble sendt.

 

McIlvains e-post er datert til 29. september, mens McIlroys representater offisielt avsluttet forhandlingene med Oakley 23. oktober, der de sa de «ikke vill fortsette sitt forhold til Oakley utover 31. desember», og at de «ikke ville delta i noen ytterlige korrespondanse på spørsmål om forkjøpsrett».

 

McIlroys nye avtale med Nike skal angivelig inkludere alt fra køller, sko og klær – noe som betyr at ingen andre selskaper får en bit av kakestykket.

 

Relaterte saker

 

Les også: Nike frister Rory med milliardbeløp? 

 

Les også: Nike-ryktene tiltar

 

Les også: McIlroy filmet Nike-reklame med Tiger 

 

Les også: Offisielt: Rory bryter med Titleist 

 

Les også: McIlroy frykter ikke utstyrsbytte