Skogen og Øverås kvalifiserte seg til turneringen gjennom sitt spill på Srixon Tour denne sesongen, men det var først med Olympiatoppens uttak på tirsdag at det ble offisielt.

Ungdoms-OL arrangeres fra 6. til 18. oktober i Argentina, og Norge er representert med totalt 16 utøvere i elleve idretter.

I 2014 var golf en del av programmet i ungdoms-OL for første gang. Drøbak-spillerne Sandra Nordaas og Viktor Hovland representerte Norge i gigantarrangementet, og Hovland var nære på å ta en medalje etter tap i omspill i bronsefinalen.

Øyvind Krag Ingul var med som lagleder for Norge da Sandra Nordaas og Viktor Hovland konkurrerte i Kina for fire år siden, og kommer også til å reise med som lagleder i høst. I et intervju med Norsk Golf tidligere i sommer fortalte han at troppen ikke visste helt hva de kom til da de deltok sist, og både spillerne og han selv ble overrasket over størrelsen på arrangementet.

– Det var helt gigantisk. Det er cirka 4000 utøvere med i ungdoms-OL, og i tillegg et personell på rundt 2500 personer. Golfspillerne bor i OL-landsbyen sammen med utøvere fra alle andre idretter. Man er dermed ikke med som golfspiller, men som OL-utøver. Alt er helt annerledes enn alle andre golfturneringer jeg har vært med på tidligere. Jeg kommer ikke til å glemme glisene til Sandra og Viktor da de dro på seg jakkene med OL-logoen og det norske flagget på brystet og gjorde seg klar til åpningsseremonien foran en smekkfull idrettsstadion. Turneringen og hele uken var en unik opplevelse for livet.

Selv om golfturneringen i OL bare varer i fire dager, forplikter alle som deltar seg til å være i Buenos Aires i to uker for å være en del av den olympiske bevegelsen. I tillegg til idrettsarrangementene tar utøverne del i diverse utdannings- og kulturprogram rettet mot ungdom.