Takket være solide avslutningsrunder av alle lagets fire spillere i torsdagens singelrunder, ble det en knusende seier til Oslo Golfklubb i gutteklassen av junior-NM på Moss & Rygge GK.

 

Kristoffer Ventura var sterkt delaktig i å skaffe Oslo en solid ledelse allerede første dag, og var igjen lagets beste med 69 slag på sin gamle hjemmebane. Lagkameratene gjorde imidlertid også sin del av jobben og vel så det. Med en 71-runde fra Kristoffer Reitan og 72-runder fra Tim Gamborg og Jarle Volden økte Oslo-gutta luken på toppen av leaderboardet fra 15 til 16 slag, og kunne med det juble for en overbevisende gullmedalje.

 

Feltets laveste singelscore var det Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Andreas Halvorsen (Larvik GK) som stod for med 67 slag. Johannessen og lagkameratene Kevin Andre Wright, Carl Axel Moserud og Emil Mehren Mathiesen sikret sølv, mens Drøbak GK kapret den siste pallplassen.

 

I jenteklassen skulle det bli mer spennende, etter at Oslos ledelse på ti slag på starten av dagen begynte å krympe. Sofie Kjus Husbey, Saskia Sterud og Dorthea Forbrigd klarte likevel å holde stand, og deres runder på 78, 78 og 82 slag var nok til seier med fire slag margin på Drøbaks Sandra Nordaas, Julie Schøyen Reinertsen og Cecilia Peinert.

 

Stavanger GK fulgte hakk i hæl ett slag bak. Siddisene var av mange ansett som forhåndsfavoritter, og Marthe Wold, Katerina Jæger og Julie Aas Nordin sitt samlede handicap på 3,9 var feltets laveste.

 

– Jeg er imponert over innsatsen til både guttene og jentene. Det er en bragd at vi klarte NM-tittelen i begge klasser. Guttene avanserte fra fjorårets andreplass, og jentene fra tredjeplass. Det var morsomt å se begge våre lag innta den fremste plassen på pallen i lag-NM. Nå har alle fått lønn for strevet. Mesterskapstitlene til våre gutter og jenter inspirerer til ytterlige satsing på barn og ungdom i fremtiden, sier lederen for Oslo Golfklubbs juniorgruppe, Lars Olaf Sterud til klubbens hjemmeside.

 

Norsk Golf gratulerer vinnerne!

 

Resultater Lag-NM jenter Resultater Lag-NM gutter

 


 

Fra onsdag

 

Både jentene og guttene fra Oslo GK holder stand i teten i lag-NM  etter en regntung dag på Moss & Rygge GK.

Greenene på Evje Golfpark tålte regnet bedre enn golfspillerne i dag, så det var mange dryppende våte spillere som nok var glade for at dagens fourball omsider var ferdig i kveldingen.

 

Tidligere på dagen ble det spilt foursome. Kristian Krogh Johannessen og Christian Strøm leverte en stødig runde på par for Drammen GK, og lagkameratene Carl Axel Moserud og Kevin Andre Wright var bare ett slag bak. Drammensgutta snek seg dermed et slag foran Oslo GK som hadde en solid ledelse etter gårsdagen.  

 

Men i fourball skulle Oslo-gutta komme fryktelig tilbake. Ventura og Skogseth utfylte hverandre bra og kom inn på 67 slag. Reitan og Volden fikk også lagspillet til å funke og kom inn på 68 slag.

 

Oslo GK ligger nå 15 slag foran Drammen GK, med Fana GK ytterligere 6 slag bak.

 

Jentene fra Oslo ligger 10 slag foran Drøbak, som har Stavanger GK jagende ett fattig slag bak.

 

I morgen spilles det singel på Evje Golfpark.  I følge yr.no skal det slutte å regne før kl 06.00, solen vil etter hvert komme frem, og vinden vil løye utover dagen.

 


 

Fra tirsdag

 

En birdiefest fra Kristoffer Ventura på Moss & Rygge GK bidro til Oslo GK-ledelse etter første dag av lag-NM junior. Klubben leder også jenteklassen.

 

Tirsdag var en god dag for rosa-kledde Oslo Golfklubb, som har sikret seg ledelse i begge klassene etter at de to første rundene av lag-NM for junior.

 

Oslo GK gikk i føringen med to slag allerede under foursome-runden* på morgenen, etter 74-runder fra lagene Kristoffer Ventura/Tim Gamborg og Kristoffer Reitan/Jarle Volden. 

 

Men det var først på ettermiddagen de virkelig skulle feste grepet om turneringen, anført av Kristoffer Ventura som briljerte på sin gamle hjemmebane.

 

Ventura har vokst opp på Moss & Rygge GK, men har byttet klubb til Oslo etter at han flyttet til hovedstaden i forbindelse med skolegangen på Wang Toppidrett.

 

I tirsdagens fourball* spilte Ventura hele åtte under par på egen ball, takket være ni birdies og en enslig bogey. På lag med Henrik Ditlev-Simonsen Skogseth hadde Ventura tellende score på alle bortsett fra ett hull, og laget kunne signere for en runde på utrolige ni under par.

 

I lagets andre fourball-runde ble det 70 slag på Kristoffer Reitan og Jarle Volden.

 

Dermed leder Oslo Golfklubb gutteklassen med 281 slag, seks slag foran Stavanger Golfklubbs. Ytterlige tre slag bak følger Drammen GK på siste pallplass.

 

Blant jentene har Sofie Hus Kjuseby og Saskia Sterud gitt Oslo GK en ledelsen, og også her jages de av Stavanger Golfklubb. Oslo begynte med 74 slag i foursome, før de fulgte opp med en 68-runde i fourball senere på dagen.

 

Med 142 slag totalt leder de med tre slag på Stavangers Marthe Wold og Katerina Jæger, og Drøbaks GKs Sandra Nordaas og Julie Schøyen Reinertsen.

 

Det skal spilles samme format onsdag, før turneringen avsluttes med singelrunder torsdag.

 

Leaderboard jenter   Leaderboard gutter

 

*Foursome – Foursome spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Lagenes to spillere slår ut på annethvert hull, og slår deretter annethvert slag på samme ball frem til ballen er i hullet. Det er dermed kun to baller i spill til enhver tid.

 

*Fourball – Fourball spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Alle spillerne spiller på hver sin ball, men kun det beste resultatet innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende. Spilleformen åpner gjerne for en mer taktisk spillemåte, der én av spillerne kan spille med større risiko, mens den andre forsøker å spille sikkert.