Norsk Golfs populære instruksjonsserie Golfskolen har de to siste årene basert seg på treningskonseptet NXT LVL. I hver utgave av Norsk Golfs magasin har publisert et treningsprogram som alle våre lesere kan følge. Programmet omfatter både teknisk, taktisk, mental og fysisk trening.

Med NXT LVL-scorekortene kan du måle ditt nivå i de ulike delene av spillet, og kartlegge dine styrker og svakheter for å finne ut hva du må bli bedre på for å ta deg til neste nivå. 

I fjor gjorde vi alle scorekortene tilgjengelige for gratis nedlasting på norskgolf.no. (Se scorekortene nederst i artikkelen). Fjorårets «regnskap» viser at det ble tatt godt i mot:

Scorekortene ble lastet ned hele 21 000 ganger.

Trening viktig for mestring og miljø

Anders Thelberg, prosjektansvarlig for Golfskolen i Norsk Golf og grunnleggeren av NXT LVL, håper dette er et tegn på at den store massen begynner å få øynene opp for viktigheten av trening i tillegg til bare banespill.

– Formålet med Golfskolen og NXT LVL er å etablere en treningskultur, og så mange nedlastinger er et bra tegn, sier Anders Thelberg, prosjektansvarlig for Golfskolen i Norsk Golf og grunnleggeren av NXT LVL. 

Golfskolen er på mange måter kjernevirksomheten til golf-Norge, ved at vi forsøker å skape både mestring og miljø. Vi forsøker å inspirere golfere til egentrening

Anders Thelberg

– Hvorfor er det så viktig å skape en treningskultur?

– Trening er viktig for å bli bedre, og vi vet jo bedre golfspiller du er, desto større er sannsynligheten for at du blir i golfsporten livet ut. Gjennom Golfskolen og NXT LVL forsøker vi å få ut måltrening med høy konsentrasjon, som er så lik banespill som mulig. Dette er trening som både er gøy og effektiv.

– Vi vet at det ikke er rekrutteringen av nye golfere som er hovedproblemet i golfen. VTG-tilbudene rundt omkring er bra. Det er når en spiller er ferdig med VTG-lurs (nybegynnerkurs journ. anm.) vi opplever stort frafall. Vi må forsøke å flytte mer av fokuset fra introduksjonen til golfen og over til veien videre. Vi vet at når en spiller først er hektet på golf, fungerer disse som gode ambassadører for å rekruttere nye golfere. Dermed får vi dobbelt betalt for å jobbe med ivaretagelse, forklarer Thelberg.

Han sier en treningskultur også er viktig for å skape et bra klubbmiljø. Gjennom gruppetreninger kan man bygge nye relasjoner innad i klubben.

– Golfskolen er på mange måter kjernevirksomheten til golf-Norge, ved at vi forsøker å skape både mestring og miljø. Gjennom treningsprogrammene i Golfskolen ønsker vi å inspirere golfere til egentrening, forklarer Anders Thelberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Losby GK merket en oppsving i treningsaktiviteten etter de begynte med Golfskolen NXT LVL-trening i fjor vår. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Golfskolen 2015 kommer snart

Norsk Golf var forrige uke på Team Norways treningsbase i Spania, Alcaidesa Links for å spille inn årets instruksjonsserie – med nye spillere og nye trenere. 

NXT LVL-konseptet utvikles videre i Golfskolen 2015. I år innføres begrepet «NXT LVL Spillersjekken» –  en sirkeltrening med de ulike NXT LVL-øvelsene. 

NXT LVL-konseptet utvikles videre i Golfskolen 2015. I år innføres begrepet «NXT LVL Spillersjekken» – en sirkeltrening med de ulike NXT LVL-øvelsene

Dette legges opp som et standardisert treningsopplegg som kan kjøres både som kurs golfklubben selv kan tilby, eller som individuell egentrening. 

Anders Thelberg anslår at det i dag er rundt 15 klubber som har kjørt full NXT LVL-oppmerking av sine treningsanlegg. Han sier det ikke bør koste mer enn 3 000 kroner å merke opp anlegget etter NXT LVL.

– Det er opp til klubbene selv å vurdere om hvorvidt dette er en kostnad eller en investering. Vi vet for eksempel at Losby fikk stor økning i trafikken på treningsområdet og gruppetreningene i fjor etter å ha merket opp anlegget og startet  NXT LVL-gruppetreninger.

– Er en spiller avhengig av å ha oppmerket anlegg hos sin klubb for å kunne trene NXT LVL for seg selv?

– Nei. På putting og nærspill kan man klare seg helt fint uten oppmerkede sirkler rundt hullene. Utfordringen er på rangeslagene hvis man ikke har konkrete mål å sikte på. Men med litt fantasi kan man se for seg målområdene i hodet. Det viktige med NXT LVL-trening er ikke det oppmerkede målområdet i seg selv, men at man trener med økt konsentrasjon. Metodikken er det viktigste.

 

Dette er NXT LVL-scorekortene:

(Du kan laste ned scorekortene ved å åpne bildene i ny fane og lagre)

Utslag

Last ned her

 

 

Jernslag

Last ned her

 

 

Pitch fra 20 meter

Last ned her

 

Chip fra 10 meter

Last ned her

 

 

Bunkerslag fra 10 meter

Last ned her

 

 

Lengdekontroll putt

Last ned her

 

 

Test deg selv på banen

Last ned her

 

 

Test deg selv på rangen

Last ned her