Runde 4

 

Da søndagen kom i Alabama var Suzann Pettersen fem slag bak ledende Nordqvist. Pallen var innenfor rekkevidde, og med godt Tutta-spill kunne det godt vært henne som la opp til krig om pokalen. Dessverre ble det ikke helt slik.

 

Bogey – birdie – par – bogey – bogey. Det var scoren Tutta noterte på de fem første hullene søndag formiddag. I tillegg kom det bogeys på både hull ni og ti. Hun rundet tre over, og var +4 etter ti spilte hull.

 

Fra hull 12 snudde hun spillet og klarte nesten å komme seg tilbake på par. Tre flotte birdies trengte hun sårt, og hun begynte å kravle oppover resultatlistene igjen. Dagen endte til slutt med 73 slag (+1) og delt 26. plass.

 

Anne Nordqvist klarte nesten å holde seg øverst på listen, men bare nesten. Det var mange om beinet og ingen garanti hvem som kom til å vinne. En av de som ønsket å vippe svensken av pinnen var Jessica Korda.

 

– Selvtilliten min økte hver eneste dag. Jeg elsker å være her i Alabama og jeg håper denne turneringen blir værende hos oss lenge, forteller Korda i intervjuet med LPGA Touren.

 

Hun rundet med en beskjeden birdie og -1 etter ni, men så begynte puttene hennes å gå i. Da var det tid for en lav runde av Korda.

 

Med tre par og seks birdies fra hull 10 til 18 vant hun knepent med 20 under par etter fire runder, ett slag foran Nordqvist.

 

– Jeg har ikke spilt bra siden min siste seier, og jeg jobber fremdeles med de samme svingtankene coachen min Grant og jeg har jobbet med. At jeg nå får betalt for det er veldig deilig, sier hun.

 

Dermed føyer Korda seg inn i rekken som den tredje spilleren som har vunnet to turneringer på LPGA touren i år. Anne Nordqvist og Karrie Webb er de andre to spillerne.

 

Suzann Pettersens neste turnering er allerede neste uke: ShopRite LPGA Classic Presented by Acer I New Jersey.

 

 

 


 

 

Runde 3

 

 

Lørdagens ”moving day” har tidligere vist varierende resultater for Tutta. I Airbus LPGA Classic klaffet det og spillet var tilbake slik vi kjenner henne.

 

Tutta hadde en fin start og var -1 etter syv spilte hull. På hull 8 måtte hun ta imot en bogey, men det stoppet ikke Oslo-jenta. 

 

På de siste ni tok Tutta revansje etter fredagens runde og viste hva hun egentlig kan. Med birdies på hullene 12, 13, 15 og 17 var hun brått -4 for dagen og hadde klatret en del plasser. Dessverre måtte en bogey til på det siste hullet, som gjorde at hun til slutt endte tre under par. 

 

69-runden tok henne til delt 11. plass med sammenlagt score på -11 etter 54 hull. Det betyr at hun fremdeles har sikt til toppen der Anna Nordqvist troner. Etter rundene 68 – 66 – 66 er svensken 16 under par totalt, fem slag foran Tutta.

 

– Vet du, når jeg går opp på første tee hver dag og de annonserer meg som vinner på touren fire ganger og og Solheim Cup-deltager, så føler jeg meg veldig stolt. Jeg har jobbet hardt de siste par ukene for å plassere meg selv i toppen og jeg klarer nesten ikke vente til i morgen, forteller Nordqvist til LPGA.com.

 

Hakk i hæl ligger Catriona Matthew, 15 under par og slaget bak Nordqvist. Til tross for en forrykende førsterunde på 64 slag har hun ikke klart å holde momentet og måtte opp på 70 slag på lørdag.

 

 

 


 

 

Runde 2

 

Fremdeles heng på teten for Suzann i Alabama etter en runde der hun måtte vise sin mentale styrke.

 

En feilfri runde på 66 slag torsdag ble fulgt opp med varierende 70 i dag. Suzann viser at hun fremdeles kan hente mange birdies der ute, men to hull kostet henne ganske dyrt.

 

Hun startet dagens runde på hull 10 og gikk en knallsterk første ni på -4. Alle slagene hentet hun på hull 16 til 18. Eagle – birdie – birdie lar seg høre. Da lå Suzann på -10 totalt og var på god vei inn i helgen med plassering helt i toppen. Hull 4 og 5 endte dessverre med bogey og dobbel bogey og en lite stup på resultatlisten. 

 

Nå er ikke Suzann en som gir lett. Med birdie på hull 8 hentet hun seg litt inn igjen på scoren og ikke minst mentalt. Etter to runder ligger hun på -8, fem slag bak ledende Catriona Matthew. Den skotske veteranen har engelske Charley Hull hakk i hæl på -12. Det engelske supertalentet vant tidligere i år på Ladies European Tour. Det førte til invitasjoner fra LPGA og rask exit fra Europa til LETs store skuffelse.

 

Det er mye snakk om verdensrankingen for tiden. Inbee Park viser nok en gang at hun ikke er i form. Med +6 pakker hun bagen tidlig. Stacy Lewis deler 9.plassen med Suzann på -8. Lydia Ko spiller ikke denne uken.

 

Viasat Golf har kort livesending fra turneringen kl.00.30. 

 

 


 

Runde 1

 

Oslo-golferen åpnet torsdag med en bunnsolid bogeyfri runde på seks under par, og deler tredjeplassen sammen med sør-koreaneren Eun-Hee Ji og verdenstoer Stacy Lewis. De ligger to slag bak den skotske veteranen Catriona Matthew på toppen av leaderboardet.

 

Suzann Pettersen var solid i alle de ulike fasene av spillet, noe 11 av 14 mulige fairwaytreff, 16 greentreff og 28 putter vitner om.

 

– Jeg føler meg bra. Spillet kommer seg, jeg forsøker å spille tålmodig men aggressivt, sier Tutta i følge lpga.com.

 

Hun sier hun ikke har blitt tvunget til å gjøre noen endringer i svingen, etter ryggskaden som holdt henne på sidelinjen hele april.

 

– Svingen er fortsatt den samme. Jeg vet nøyaktig hva jeg skal jobbe med i det lange spillet, og forsøker å ikke presse meg for hardt. Jeg er sikker på at jeg klarer å takle det, men jeg ser ikke poenget. Jeg har fått råd om å ta det litt roligere på trening, og det skal jeg følge. Hvis man har planer om å spille i mange år, må man ta vare på kroppen og ikke overdrive treningen.

 

Dette er Tuttas 8. LPGA Tour-turnering for året, og hun jager fortsatt årets første seier. Hennes beste plassering på LPGA-touren i år er en delt 4. plass. Fra å starte året bare noen desimalpoeng bak Inbee Park på verdensrankingen, har hun falt til fjerdeplass på verdensrankingen.

 

Verdensener Park hadde forøvrig en tung start torsdag, og ligger helt nede på 109. plass med to over par. Tutta kan ikke bli verdensener denne uken, men kan ta tilbake andreplassen dersom hun vinner, forutsatt at Stacy Lewis ikke også ender helt i toppen.

 

Suzanns forrige LPGA-seier kom forøvrig i Thailand i oktober.