Alt gikk i stå for Tom Selmer (51) i det siste forsøket på å kvalifisere seg til Europatouren for seniorer. Han endte ti slag over grensen for å gå videre til de fire finalerundene i Portugal.

–Nå legger jeg opp og søker om å få tilbake amatørstatusen. Heretter blir det familieliv og hobbygolf, sier Tom Selmer til Norsk Golf.

De siste årene har han lagt ned svært mye trening og forberedelser for å nå det høyeste nivået blant seniorer i Europa. Han hare satset målbevisst og seriøst, men innser nå at avstanden opp til dette selskapet er stor.

–Likevel er jeg glad for at jeg prøvde. Jeg ville ikke sitte som en gamling og lurt på om jeg kunne ha klart det uten å ha forsøkt. Nå vet jeg at jeg ikke er god nok, medgir Selmer.

Også på den andre dagen på Silves-banen kom han dårlig ut fra førsten tee. I sterk vind åpnet han med tre boogier, og rundet etter ni hull på sju over par. Med seks over par i sekken fra første dag, var han allerede solid på etterskudd.

–Jeg ville prøve å avslutte på en verdig måte og hadde som mål å gå på par inn. Men igjen gjorde jeg noen dumme feil, og det ble tre over på siste ni, sier Selmer. Det var litt surt å svelge at han kunne ha gått videre ved å spille banen på par, for ikke mange dager siden gikk han fem under.

–Nivået er skyhøyt og blir bare høyere. Kroppen tåler ikke denne treningsmengden, nå blir det familieliv og hobbygolf, sier Tom Selmer. Foto: Per Lars Tonstad

Mett av trening

Likevel var det ingen nedbrutt golfer Norsk Golf møtte i klubbhuset på Silves.

–På mitt beste har jeg dette nivået inne og kunne ha gått videre til finalerundene. Men å bli blant de fem som skulle kjempe om europatourkortet i finalen, kunne jeg uansett ha sett langt etter. Det er så mange gode golfere der ute, erfarne spiller som også takler vanskelige forhold, sier Selmer.

Han er lei seg for å skuffe dem som har trodd og satset på ham.

–Det er stor forskjell på selskapsgolf og turneringsgolf. Nivået er skyhøyt og blir bare bedre og bedre. Det er vanskelig å hevde seg uten å spille turneringer der en møter de beste. Jeg trodde jeg skulle takle presset bedre, og kan ikke skylde på andre enn meg selv. Jeg er skuffet over mine egne prestasjoner, men livet er ikke bare golf, forklarer Tom Selmer.

Han kjenner også at kroppen er mett av trening, og ser ingen mening i å fortsette et hardkjør mot en ny kvalifisering om ett år.

–Jeg liker banen her og trives blant spillerne. Men jeg fant ikke flyten, og måtte begge dagene slite for å hente meg inn etter en dårlig start. Det ble stressende, sier Losby-spilleren.

I år slet han med mange deler av spillet. Putting på de litt ujevne greenene på Silves ble han aldri fortrolig med. Utslag fra tee gikk i ulike retninger, mens jernspillet inn til flagget satt bedre.