Suzann Pettersen hadde gjort det vanskelig for seg selv med en åpningsrunde på åtte over par torsdag, der hun aldri ble komfortabel på de lynraske Pinehurst-greenene.

 

Under fredagens andrerunde var hun avhengig av en runde rundt par for å unngå sin andre strake missede cut i U.S. Open, men også denne gang ble oppgaven for tøff for Tutta.

Etter å ha gått 18 hull uten birdies torsdag, kunne hun bokføre tre stykker fredag. Det hjalp imidlertid lite, for med fem bogeys og en dobbelbogey falt hun til tolv over par sammenlagt, og misset cut med tre slags margin.

 

Tutta har ennå til gode å finne formen denne sesongen, og har ikke vunnet på åtte måneder. Hennes beste LPGA-plassering for året er en delt 4. plass i mars. Dette er likevel første gang denne sesongen hun misser cuten.

 

Formsterke Michelle Wie har overtatt ledelsen på Pinehurst. Med sin andre strake 68-runde ligger hun fire under par, og har åpnet en luke på tre slag til nærmeste utfordrer Lexi Thompson. Verdensener Stacy Lewis ledet før runden med tre under par, men klarte ikke holde trykket oppe. Hun gikk tre over par, og deler tredjeplassen med Amy Yang og Minjee Lee.

 

 

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen hadde en helmørk start på U.S. Women’s Open torsdag, og er allerede ute av seierskampen.

 

Etter fjorårets missede cut i U.S. Women’s Open, fortalte Tutta til Norsk Golf tidligere denne uken at hun føler hun har noe å revansjere. En revansje må hun dessverre nå sannsynligvis se langt etter.

 

Torsdag måtte 33-åringen fra Oslo hele åtte over par (78). Det gir bare en delt 111. plass, hele 11 slag bak teten.

 

Da Norsk Golf pratet med henne onsdag, beskrev hun greenene på Pinehurst som «sykt ekstreme», og til tross for gode forberedelser ble hun aldri komfortabel på de lynraske greenene.

 

 

Les også: – Jeg er ekstra sugen på å reise kjerringa!

 

Tuttas scorekort var blottet for birdies, og putteren skal ha mye av skylden: Til tross for bare ti greentreff måtte hun 36 bruke putter på runden.

 

78 er forøvrig like mange slag som amerikaneren Lucy Li brukte på sin åpningsrunde. Fenomenet Li er bare 11 år gammel, og er med det tidenes yngste deltager i en LPGA-turnering.

 

Det er verdensener Stacy Lewis som er i førersetet etter første runde, takket være en bunnsolid runde på tre under par. Den gir henne en ett slags ledelse på formsterke Michelle Wie, som virkelig har funnet formen i år. Slaget bak deler Minjee Lee, So Yeon Ryu og Katherine Kirk tredjeplassen.

 

I motsetning til Tutta og store deler av feltet, synes Lewis det var en lett dag på knalltøffe Pinehurst.

 

– Jeg er veldig fornøyd. Det var en virkelig lett dag. Jeg spilte så solid, den eneste utfordringen var noen vriene par-putter, sa Lewis etter runden.

 

Tutta er på sin side avhengig av en helomvending i spillet for å ikke misse sin andre cut på rad i U.S. Open. Tuttas forrige seier kom for åtte måneder siden.