Etter en godkjent åpningsrunde, leverte Suzann Pettersen virkelig varene under runde to av Manulife Financial i Canada denne uken.
Med fire under par for dagen, fem totalt, klatret det norske golf-esset opp til 16. plass på leaderboardet før helgespillet.

 

Tutta er fortsatt bunnsolid fra tee, og denne gangen fant hun også formen på greenen med kun 27 putter. Etter én bogey og tre birdies kuliminerte runden med en eagle på det avsluttende par 5-hullet. Hun er nå seks slag bak den helasiatiske lederduoen Shanshan Feng og Hee Young Park, med Michelle Wie hakk i hæl.

 

Tutta skulle i utgangspunktet ikke spille denne uken, men bestemte seg i siste liten for å delta – trolig for å gjøre et siste forsøk på å finne formen før det virkelig gjelder. LPGA-proffene tar seg nemlig pause neste helg, før de setter kursen for Pinehurst og US Open, med dobbel pengesekk i potten. En major-seier vil være en vanvittig opptur for Tutta, som har hatt lite å juble for de siste månedene. 

 

Med skandinaviske øyne er det imidlertid grunn til å juble for svenske Anna Nordquist, som har hatt en utrolig sesong så langt. Fredag knallet hun til med 64 slag, hvilket betyr en foreløpig fjerdeplass på 26-åringen. Før denne uken lå hun på tredjeplass på pengelisten. 

 

Den ferske verdenseneren Stacy Lewis har ikke vist toppspillet foreløpig denne uken, og i skrivende stund ligger hun ett slag bak Tutta.