Seieren var verdensenerens 79. på PGA-touren, hans åttende i turneringen, hans femte for sesongen og hans 18. triumf i en World Golf Championship-turnering. Nummer to på listen over WGC-seiere er forøvrig Geoff Ogilvy med tre (!).

 

Tiger gjorde grovarbeidet tidligere denne uken da han åpnet med 66 slag på torsdagen, og fulgte opp med en magisk 61-runde fredag. Lørdag og søndag spilte han på resultat, og fokuserte på å spille risikofri golf og trygge ledelsen. Forspranget på syv slag holdt seg fra han hullet ut på det 18. fredag, til han tappet i for par søndag.

 

– Med tanke på at det blåste så mye visste jeg det kom til å bli vanskelig for noen å gå 62 eller 63 i dag. Hvis jeg ikke ga fra meg noen slag og spilte mitt eget spill visste jeg at jeg tvang de andre til å gå superlavt på en bane som ikke tillater det i disse forholdene, sa Tiger etter runden.

 

Woods fortsetter å dra i fra på toppen av verdensrankingen, og har sikret seg en overlegen luke i toppen. Med 14,19 rankingpoeng har han en luke på hele 5,63 slag ned til nestemann, Phil Mickelson. Den luken tilsvarer mer poeng enn for eksempel tidligere verdensener Luke Donald har spart opp de to siste årene.

 

Da Woods gikk av greenen på det siste hullet gikk han rett bort til treningsgreenen hvor sønnen Charlie stod og ventet. Det var første gang han var vitne til sin far vinne en turnering.

 

– Det var spesielt for begge av oss. Han har aldri sett meg vinne en turnering før. Sam (hans datter journ. anm.) var der da jeg vant U.S. Open i 2008, og hun elsker å se på YouTube-klipp av meg, sier Woods.

 

Nå vender han blikket mot Oak Hill og årets siste mulighet til å stoppe majortørken. Firestone er en lignende bane som Oak Hill, men Tiger sier majorbanen er langt tøffere.

 

– Roughen blir høyere, så Oak Hill straffer deg mer. Det blir en bane der vi må jobbe for å gjøre mange par, og om du får muligheten til å gjøre birdie bør du ta vare på den. Man får ikke mange muligheter der ute. Det er et par hull man kan være agressiv, men i det store og det hele er det en vanskelig golfbane, sier Woods.