Women’s British Open var siste mulighet til å kvalifisere seg inn på laget. Eller overbevise om at man skulle få wild card av kapteinen. Dette er lagene som skal kjempe om tittelen på Colorado Golf Club 16-18.august.

 

Europa

 

Suzann Pettersen
Carlota Ciganda
Catriona Matthew
Caroline Masson
Beatriz Recari
Anna Nordqvist
Karine Icher
Azahara Munoz
Jodi Ewart-Shadoff
Caroline Hedwall
Giulia Sergas
Charley Hull

 

De åtte første kvalifiserte seg automatisk. De fire siste er kaptein Liselotte Neumanns valg. Hun syns ikke det var en enkel jobb å velge så mange spillere.

 

– Ja, det å ha fire valg er veldig vanskelig. Det er noe jeg må jobbe med å endre på.

 

Caroline Hedwall kjenner de fleste godt. Hun steg raskt til stjernehimmelen gjennom storspill i Europa og var med på vinnerlaget i Irland 2011. Jodie Ewart-Shadoff har gjort seg bemerket på LPGA i år med 4.plass i US Open og 7.plass i en annen majorturnering, Kraft Nabisco. Altså en jente for de store anledningene. Giulia Sergas er en spiller med flere gode plasseringer men uten store meritter. Den italienske 32-åringen har ingen profesjonelle seire, men har de siste to årene hevdet seg i toppen i en rekke turneringer.

 

Kanskje var valget av Sergas en motvekt til valget av Charley Hull. Hun blir tidenes yngste spiller i Solheim Cup (17 år, fire måneder og 15 dager). Men hun har allerede vist hva hun kan. På LET har det blitt tre 2.plasser og 9.plass. Hun ligger på 4.plass på Order of Merit og er på god vei til å bli årets rookie.

 

Hele seks av spillerne er med i Solheim Cup for første gang – Ewart-Shadoff, Hull, Sergas, Recari, Masson og Ciganda.

 

Golfkjennere vil nok merke at et spesielt navn mangler. Solheim Cup skal i år for første gang spilles uten Laura Davies.

 

 

USA

 

Stacy Lewis
Paula Creamer
Cristie Kerr
Angela Stanford
Brittany Lincicome
Lexi Thompson
Jessica Korda
Brittany Lang
Lizette Salas
Morgan Pressel
Michelle Wie
Gerina Piller

 

De ti første er automatisk kvalifisert. Kaptein Meg Mallon har altså bare valgt to spillere, Michelle Wie og Gerina Piller. Wie trenger ingen nærmere presentasjon. Men hun var ikke selvskreven for laget. Hun er en type som skaper mye oppmerksomhet. På amerikansk jord med patriotiske fans kan det bli mye støy og utfordrende forhold for europeiske motstandere. Jennifer Johnson er høyere ranket enn Wie men har vist dårlig form.

 

Gerina Piller kjenner vi fra realityshowet Big Break på Golf Channel. Hun ble utrolig populær og er en spiller som vekker følelser hos de nevnte patriotiske amerikanerne. Etter sin profesjonelle karrierestart i 2010 gjort seg bemerket med gode plasseringer men har aldri vunnet.

 

Fire av de amerikanske spillerne får sin Solheim Cup debut i år – Thompson, Piller, Salas og Korda.

 

 

Høydepunkt fra seieren i Irland 2011 med vår egen Suzann Pettersen i en av hovedrollene.