Harrington, som selv er irsk, sier det er urettferdig å forvente at en spiller skal velge mellom å representere Irland eller Storbritannia under OL. 

 

Når McIlroy tidligere har representert nasjonen sin i World Cup of golf, har det vært gjennom Irland. Dette er fordi det irske forbundet dekker både Nord-Irland og republikken. Slik systemet er i OL må McIlroy imidlertid velge om han skal representere Irland eller Storbritannia.

 

Les også: McIlroy kan hoppe over OL

 

– Ingen utøver bør ta en slik avgjørelse. Nærmere bestemt, ingen 23-åring bør bli spurt om å måtte ta stilling til noe slik, sa Padraig Harrington i et intervju med BBC tirsdag.

 

– Sannheten er at folk i politikken har diskutert og forhandlet om dette de siste 100 årene, uten å komme til enighet. Hvorfor må en 23-åring ta stilling til hvem han skal spille for, bare fordi han klarer å slå en liten hvit ball?

 

Det følsomme temaet har fått McIlroy til å vurdere å droppe hele OL. Harrington sier det vil være et skudd i baugen for golfsportens kredibilitet om verdenseneren ikke deltar i den første golfturneringen under de olympiske leker på over 100 år.

 

– Det er veldig uheldig, siden det betyr veldig mye for golfsporten at han deltar. Det er uheldig siden golf bare er med i OL i en prøveperiode, sier en bekymret Harrington.

 

– Som ire har jeg enormt med sympati for ham, men enda mer som en sportsmann. Det er en ekstraordinær situasjon. Vi trenger våre beste spillere der for å vise at golfen tar OL seriøst. Det ville vært bra om den olympiske komité kunne ta en avgjørelse på vegne av spilleren.