Runde 4

 

Kristian Johannessen var vår mann i tre av fire runder, men til slutt var det Kristoffer Ventura som endte på beste plassering av de to.

 

Ventura har spilt fire stabile runder denne turneringen. Med sin 75-runde søndag klatret han fra 7. plass til pallen! Til tross for at nederlenderen Dylan Boshart spilte dagens laveste runde på -1 (71) havnet han slaget bak nordmannen og endte dermed på delt 7. plass.

 

At Kristoffer Ventura tok tredjeplassen tyder på at spillet begynner å ta form. Han deler imidlertid plasseringen med tre andre spillere: Richard Jouven fra Frankrike, Paolo Ferraris fra Italia og sveitseren Joel Girrbach. De spilte henholdsvis sine sisterunder på 73, 74 og 73 slag.

 

Johannessen falt fra andreplass til 13. plass etter sin runde på 79 slag. Likevel er det en god plassering i et felt med 132 spillere, der 63 spillere gikk videre da cuten ble satt etter tredjerunden.

 

Det er gøy å se at de får ut en del av treningen de har lagt ned i løpet av vinteren. Jeg er sikker på at denne turneringen gir dem masse motivasjon til å fortsette å jobbe hardt og strukturert hver dag, sier landslagstrener Jonas Lilja.

 

Vinneren ble til slutt franske Léonard Bem. Han gikk sisterunden på 74 slag og ble eneste spiller under par med -2 etter fire runder. På andreplass endte Guido Migliozzi fra Italia på par. Han avsluttet med en 76-runde.

 

Lagmessig endte våre herrespillere på tredjeplass sammenlagt. Her ble de tre første rundene tellende, og de endte til slutt to slag bak Frankrike. På andreplass kom Italia, slaget foran våre to herrespillere.

 

Lagene med tre stykker har muligheten til å stryke lagets dårligste score etter hver runde, som gjør at de står med to gjeldene resultater hver dag. Dette hadde ikke Norges lag muligheten til, da alle deres scorer automatisk telte.

 

Av totalt elleve lag var det kun to lag som kun hadde to spillere med; Østerrike og Norge. At to spillere klarer å havne topp-3 der de andre lagene stiller med tre spillere er imponerende.

 

 


 

Runde 3

 

Både Ventura og Johannessen endte på par i den tredje runden av Italian International Amateur Championship.

 

Den tredje runden på Sardinia er ferdigspilt, men resultatlistene har endret seg lite. Det er duket for en spennende sisterunde.

 

Kristoffer Ventura beholdt 7. plassen, mens Kristian Krogh Johannessen ligger på andreplass, kun ett slag bak lederen Claas-Eric Borges. Både Ventura og Johannessen gikk sine tredjerunder på par, 72.

 

– Det er fantastisk å se begge to så høyt oppe på resultatlisten. De har gjort en imponerende jobb denne vinteren og endret mye av tankesettet. Det at de allerede presterer såpass bra viser tydelig hvor stort potensiale som finnes i Kristian og Kristoffer, forteller herrenes landslagssjef Jonas Lilja.

 

Begge to har satt seg i en bra posisjon før den avsluttende runden, og det er helt klart at de kan ta hjem både individuell pokal og lagtittelen.

 

Selv om det norske laget rykket ned fra andre til tredjeplass etter lørdagens runde er det enormt små marginer som skiller dem.

 

Det er kun to slag opp til førsteplassen der Frankrikes førstelag tok igjen Italia etter to gjeldende runder på 68 og 73 og totalscoren 424. Våre norske herrer lurer ett slag bak Italia med resultatet 426 etter tre spilte runder.

 

Sisterunden spilles i dag, søndag.

 

 


 

 

Runde 2

 

Norge stiller med to herrer i Italian International Amateur Championship.

Det er nok en turneringsdag for Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen på Sardinia. Johannessen leder, mens Ventura deler 7. plassen. Det er fire runders slagspill, og etter to runder kan man si at det meste er som det skal være.

 

Runde to ble ferdiggjort i går, og da alle hadde kommet inn kunne vi gledelig se et norsk navn helt i toppen av resultatlisten. Det er jevnt i toppen og mange om beinet, men våre to norske gutter viser styrke.

 

Johannessen deler ledelsen etter sine to runder på 71-69 sammen med italienske Guido Migliozzi og Claas-Eric Borges fra Tyskland. Trioen er fire under par.

 

Kristoffer Ventura spiller også god golf. Med scorene 70-72 og -2 totalt har han snaue to slag opp til lederne. Dermed har han en flott posisjon før dagens runde.

 

I lagkonkurransen ligger våre to gutter snaue tre slag bak Italias førstelag. Norge stiller med to mann mens de fleste andre lagene stiller med tre spillere, noe som gjør andreplassen deres desto mer imponerende.

 

Rett bak våre norske og på tredjeplass ligger Frankrikes førstelag, ett slag bak. Tre slag etter ligger også franskmennenes andrelag og lurer.