Runde 4

 

I fuktige forhold og langt kjøligere enn de andre dagene startet Suzann Pettersen og Inbee Park sisterunden. I går hadde Inbee spilt 11 under par og fortsatte der hun slapp, mens Tutta hadde en langt tyngre dag på jobb. Allerede etter seks hull hadde Park tatt en tre-slags ledelse over Pettersen som slet med å komme seg under par.

 

– Jeg spilte helt greit i dag, ingenting mer enn det. Det er rom for forbedringer. Likevel har det vært en god uke sett under ett, forklarer Tutta til ladieseuropeantour.com.

 

En birdie på hull seks holdt imidlertid håpet oppe for vår norske spiller, og enda en birdie på hull ni gjorde at hun reduserte avstanden opp til Park. Til runding ledet Park med to slags margin.

 

I løpet av de første ni hadde Pettersen to birdies og en bogey, mens Park hadde fortsatt birdie-racet og kunne notere seg en bogey og fire birdies. Etter at Inbee Park gjorde bogey på hull 10 var det kun ett slag som skilte de to beste spillerne i verden. Det var først de siste åtte hullene som virkelig satte en stopper på det som kunne blitt norsk seier.

 

– Jeg prøvde å stenge gapet hun fikk, og burde gjort birdie på hull 12. Uansett hva jeg gjorde fikk jeg ikke puttene til å gå i. Det var ikke det at jeg ikke gav meg selv sjanser, det var mer at jeg hadde mange sjanser og ikke fikk gjort noe ut av dem. Noen ganger er det dessverre slik, avslutter hun.

 

Da satte Park inn støtet, og Tutta ble overkjørt. Hun fikk det ikke til å stemme og sikret par der koreaneren sanket birdies. Fire birdies de siste åtte hullene mot nordmannens ni strake par sendte Park til toppen av tronen med -24, mens Tutta forble nummer to med det som til slutt ble fem slags margin til førsteplassen.

 

– I fjor vant Suzann over meg. Jeg ledet og hun endte med å slå meg. Nå var det min tur, fortalte Inbee Park fornøyd i intervjuet etter seieren.

 

Blant de ti første spillerne i turneringen var det fem spillere fra Sør-Korea. Inbee Park vant, mens So Yeon Ryu endte på tredjeplass, tre slag bak Tutta med sluttscoren 16 under par.

 

Den 17 år gamle amatøren Minjee Lee fra Australia var slaget bak Ryu på 15 under par og havnet til slutt på fjerdeplass. Dermed ble hun beste amatør i turneringen. Lee har spilt tre proffturneringer i 2014 og kan notere seg en andreplass fra Volvik RACV Ladies Masters tidligere i år som beste plassering.

 

 


 

 

Runde 3

 

Pettersen har virkelig blitt varm i trøya i World Ladies Championship. Etter at tredjerunden er ferdigspilt har hun kun notert seg to bogeys totalt, mens hun derimot har senket 18 birdies og en eagle i løpet av turneringen. Dagens runde på 66 slag (-7) tar henne til 18 under par sammenlagt. Dermed beholder hun ledelsen i Kina.

 

– Dagen i dag var ikke helt enkel, men når du har mange hull igjen må man være tålmodig. Jeg hadde en knallbra putt på hull 11, misset neste putt og gjorde par på hull 12 etter å kun ha et 7-jern inn. Har man par der misser man et par slag til resten av feltet, fortalte Tutta til ladieseuropeantour.com.

 

Tutta har virkelig imponert denne helgen, men hun må klare å holde seg i form også i morgendagens runde om det skal holde helt inn. Nok engang skal hun knive mot verdenseneren Inbee Park i kampen om seieren. Dersom Tutta kommer seirende ut etter søndagens runde vil dette altså være andre året på rad hvor hun vinner denne turneringen.

 

Park lå på åttendeplass etter to spilte runder, og hun virket ikke som en umiddelbar trussel for Pettersen som da lå fire slag foran Sør Koreaneren. Likevel vi vet at hun er en spiller som aldri skal tas ut av beregningen før siste putt er satt.

 

Etter en utrolig runde på 62 slag (-11) lå Park og Pettersen på delt førsteplass med 18 under par! Fra hull 9 til 14 satte hun seks birdies på rad og hadde kun to par de siste ni. Dette tyder på at Suzann og Inbee kan skape en vanvittig spennende sisterunde på Mission Hills i Kina.

 

– Jeg er i god posisjon for morgendagen, og det kommer nok til å bli en bra kamp om seieren, avslutter hun.

 

Duoen leder med fire slag til Ye Na Chung som ligger alene på tredjeplassen, ett slag foran Thailandske Ariya Jutanugarn.

 

(NB! På grunn av et relativt svakt startfelt, deles det ut færre rankingpoeng enn vanlig denne uken. Dermed kan Tutta ikke bli verdensener med seier søndag.)

 

 


 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen er i ferd med å feste grepet om det uoffisielle VM i Kina, World Ladies Championship. Hun leder med to etter halvspilt turnering.

Etter torsdagens 67-runde, der hennes nye kjæreste Christian fulgte henne som en skygge , startet Suzann Pettersen fredagen med en ett slags ledelse. Den økte med ett slag takket være en 68-runde i dag.

 

Med fem birdies og ingen bogeys på dagens runde, står Tutta med bare en bogey de 36 første hullene denne uken.

 

– Det blåste mye da vi gikk ut i dag, men forholdene var greie. De fire par 5-hullene spiltes som lange par 4-hull i dag, så fem under er der jeg burde ligge i dag, sa Tutta til ladieseuropeantour.com etter runden.

 

Selv om fjorårsvinneren Tutta virker komfortabel ute på Mission Hills, har hun ikke råd til å lette trykket på gasspedalen. To slag bak henne deler hele fem spillere andreplassen. Ytterlige to slag bak ligger også verdensener Inbee Park og lurer på delt 8. plass.

 

Det er godt Tutta holder den norske fanen høyt, for det har gått tregere for de to andre norske jentene i Kina. Marianne Skarpnord ligger på 56. plass, fire over par, mens Caroline Martens falt helt ned til 98. plass etter en skuffende 81-runde. Med 77 slag på torsdagen endte hun 12 over par, og misser cuten.

 

Tutta og Skarpnord ligger fortsatt på tredjeplass i lagkonkurransen, bak Frankrike og Sør-Korea som deler ledelsen ni slag foran. Avstanden til plassene bak er ikke like stor – USA er bare to slag bak, med Kina og Thailand ligger kun tre bak.

 

NB! Vi jobber fortsatt med å finne ut om Tutta kan bli verdensener med seier denne uken. Hun ligger i skrivende stund bare 0,85 poeng bak Park på Rolex Rankings, men på grunn av et relativt svakt startfelt denne uken deles det ut få rankingpoeng. Norsk Golf oppdaterer saken.

 

 


 

 

 

Runde 1

 

 

Suzann Pettersen er regjerende mester i det uoffisielle VM i golf, World Ladies Championship i Kina. Torsdag gikk hun rett opp i ledelse igjen.

 

Ledelsen kom takket være en sterk åpningsrunde på seks under par (67). Det gir henne en ett slags ledelse på den australske amatøren Minjee Lee, mens verdensener Inbee Park følger ytterlige ett slag bak på delt tredjeplass med Gwladys Nocera og In Gee Chun.

 

Tutta gjorde nesten ingen feil på sin åpningsrunde, og bokførte fem birdies, en eagle og bare en bogey.

 

– Jeg spilte mye god golf i dag, og ga meg selv mange muligheter. Det var viktig å ta hånd om par 5-hullene her ute. Man har bare mellomlange jern inn til green på andreslagene. Jeg hadde en eagle i dag, men jeg burde hatt to. Jeg misset en veldig kort eagleputt på hull seks, men utover det var det en veldig solid start, sier Tutta til ladieseuropeantour.com.

 

Etter å ha startet året bare 0,31 poeng bak Inbee Park på verdensrankingen, har sør-koreaneren dratt litt i fra igjen de første turneringene i år. I skrivende stund har Tutta 0,85 poeng opp til Park. Tutta kan bli verdensener med seier denne uken, men er da avhengig av at Park faller et stykke nedover på listen. Vi kommer tilbake så fort vi vet scenariet mer nøyaktig.

 

World Ladies Championship er en lagkonkurranse, og det norske laget bestående av Tutta og Marianne Skarpnord endte i fjor på sølvplass. Foreløpig ligger den norske duoen på tredjeplass. Marianne Skarpnord åpnet med tre over par, og deler 53. plassen.

 

Caroline Martens er også med i turneringen som individuell utøver. Hun ligger slaget bak Skarpnord på 63. plass.