Suzann Pettersen åpnet turneringen solid med en runde på fire under par torsdag, noe som holdt til en femteplass. Fredag falt hun ti plasser tilbake med en runde på 72 slag, even par, men er fortsatt med å kjempe om seieren. Lederen I.K. Kim ligger kun fire slag foran på åtte under par. Slaget bak følger Michelle Wie og Yani Tseng. Tseng er forøvrig også ranket øverst på kvinnenes offisielle verdensranking, Rolex Rankings.

«Tutta» sliter ikke med å gjøre birdies i Thailand, men gjør litt for mange bogeys til å kunne notere de helt lave scorene. Fem birdier og tilsvarende mange bogeys var resepten fredag. På sin hjemmeside påpeker hun at banen har blitt tøffere i år, men er godt fornøyd med runden.

– Jeg må si meg fornøyd med scoren. Jeg puttet bra og gjorde mye bra utpå der. Jeg kjempet hardt på de første ni, og begynte etterhvert å komme inn i rytmen. Scorekortet var litt av en berg-og-dalbane men jeg er i en god posisjon så jeg får bare jobbe hardt og holde roen. 

Pettersen, som for tiden ligger som nummer tre på verdensrankingen, hadde fem andreplasser i 2010, og hun jager sin første tittel siden Canadian Women’s Open i 2009. Tutta vant Honda LPGA Thailand i 2007 – hennes femte seier den sesongen.


 

Leaderboard.