For et par år siden gikk Carl Pettersson ned nesten 15 kilo. Den tettbygde svensken mistet samtidig golfsvingen svingen sin. Da bestemte han seg for å komme tilbake til trivselsvekt, og begynte med en «diett» bestående av øl og iskrem. Etterhvert kom også resultatene.

 

– Bare fordi man ikke ser ut som en atlet, betyr ikke det at man ikke er det. Vi løper ikke akkurat maraton der ute, vi går 18 hull, sa Pettersson som noterte seg for en avslutningsrunde på to under par (69). Det holdt til en fem slags seier på Zach Johnson.

 

Seieren var hans første på PGA-touren siden 2010. Han er nå oppe på fjerdeplass på FedExCup-listen, og delte samtidig landsmann Jesper Parneviks rekord for flest seiere for en svensk spiller. Med seieren kunne han innkassere snaue 6 millioner kroner.

 

Avgjørende for seieren hans var hvordan han spilte front nine på Harbour Town denne uken. Han avsluttet med en totalscore på 14 under par, men gikk hull 1-9 alene på 13 under.

 

Verdensener før turneringen, Luke Donald var avhengig av en topp 8-plassering for å beholde posisjonen på toppen av verdensrankingen. Med 37. plass er imidlertid Rory McIlroy nå tilbake igjen på toppen. Donald sier han allerede har bevist at han er en av verdens beste spillere, og er sikker på at han vil bli ansett som det uavhengig av hva rankingen sier. – Fokuset mitt nå er å vinne turneringer, fortalte engelskmannen etter runden.

 

 

(Kilde: pgatour.com)