Neste mandag slår han ut i det som er en slags maratonturnering i Kina – Shui On Land China Golf Challenge. Hele sju byer skal noen av verdens beste golfspillere besøke, og det hele begynner i Shanghai mens avslutningen finner sted på Caesars Golf Club i Macau. Ian Poulter gir seg selv et lite selvtillitsdytt i ryggen før turneringen ved å hevde at verken Lee Westwood, Rory McIlroy eller Kinas beste golfspiller – Liang-Wen-chong – har det som skal til for å vinne.
– Hvem som skal vinne? Jeg, så klart. Sorry, Lee. Sorry, Liang. Sorry, Rory.
Sier altså Ian Poulter.
Poulter har vært et viktig medlem av Europas to siste Ryder Cup-lag, og han storkoser seg i slike kompetitive omgivelser. I mai slo han også verdensener Luke Donald i finalen av Volvo World Match Play Championship.
35-åringen liker seg også åpenbart i Asia, der han har vunnet Barclays Singapore Open (2009) og UBS Hong Kong Open (2010). Dessuten liker han tanken på å spille åtte baner i sju kinesiske byer.
– Det kommer til å bli veldig spennende, og det bør komme mange folk til denne turneringen, sier Poulter, som på det beste har vært ranket som nummer fem i verden.
– For spillerne kommer det til å bli moro å hoppe om bord på et fly mellom de ulike byene. Spilleplanen inneholder en fin blanding av baner med ulike design, så forhåpentligvis vil det vise fram alt golf i Kina handler om.
Sier altså Ian Poulter.
Spillerne skal for øvrig ikke spille 18 hull på hver bane, men «to eller tre hull».
Kilde: golf365.com