Bjerch-Andresen er valgt ut som assistenttrener for det internasjonale i lagturneringen som spilles på Rich Harvest Farms i Illinois i USA fra 11. til 13. juni.

– Palmer Cup er en ekstremt prestisjefylt turnering mellom de beste internasjonale collegespillerne og de beste collegespillerne fra USA. Å bli utnevt til coach her er et tegn på at man har gjort veldig mye riktig. CVen til Mikkel er allerede imponerende med tanke på hans unge alder, og med en slik rolle i Palmer Cup er nok en head coach-stilling ved et stort universitet desto mer sannsynlig i fremtiden, sier Joakim Mikkelsen, Viasats golfekspert og tidligere collegespiller ved Bjerch-Andresens nåværende universitet Baylor, til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Bjerch-Andresen (29) er blant de yngste collegetrenerne i hele Division 1-systemet i USA. Bæringen var en av Norges mest lovende juniorspillere og hadde ambisjoner om et liv på touren etter å ha fullført fire år som collegespiller på Baylor University.

Livet som golfproff ble imidlertid dyrt og kortvarig, og akkurat samtidig som han hadde bestemt seg for å finne noe annet å gjøre, dukket det opp et jobbtilbud som golfcoach ved Stephen F. Austin University i 2016 – noe som gjorde ham til tidenes første norske mannlige collegetrener i golf.

Les også: Mikkel ansatt som college-coach: – Jeg tror dette var «meant to be»

Etter ett år i den jobben ble Bjerch-Andresen snappet opp av Texas Tech University – et av de største golfuniversitetene i USA, hvor han jobbet i tre år og steg i gradene til. «associate head coach». I mai i fjor ble han så hentet «hjem» til sitt Baylor University, og han jobber nå side om side med den anerkjente treneren Mike McGraw. De to driver for øvrig også podcasten «Better Than I Found it» sammen.

Norsk collegetrener:– Dette kan norske spillere lære av amerikanerne