Dr. Joel Fish, direktør i Centre of Sport Psychology i Philadelphia, sier hukommelsen til andre idrettsutøvere ikke kan måle seg med golfere. En kombinasjon av deres visualiseringsteknikker og hvert slags unike natur bidrar til golfspillernes elefanthukommelse, sier Fish til New York Times

 

Hvert slag ute på golfbanen lagres i minnebanken. Dukker man opp i en lignende sitausjon senere, vil minnene fra tidligere slag brukes som referanse for å få et best mulig resultat. 

 

– Golfere kan huske betydelig mer enn utøvere i andre idetter, konkluderer Fish.

 

Han sier golf er bra hjernetrim fordi man hele tiden må vurdere avstand, vind, hvordan ballen ligger, og hva slags type slag som er best egnet for situasjonen – i skarp kontrast til andre idretter hvor man må foreta en umiddelbar avgjørelse.

 

Dr. Joel Fish sine påstander underbygges av Ernie Els, som sier han kan huske nesten hvert eneste slag fra sine fire majortriumfer.

 

Luke Donald sier han ofte kan være glemsk privat, men at det ikke tar lang tid å huske ting på golfbanen. En annen proffkollega, Josh Teater mener golfernes gode hukommelse kommer av hvor lang tid man bruker på å forberede seg til hvert slag. Ikke bare mens man står over ballen, men også mens man spaserer mellom slagene.

 

– Man lever i øyeblikket ganske mye lenger enn sammenlignet med en som skyter en basketball.

 

Idrettspsykolog Alan Goldberg mener det ikke bare er fordeler med for mye hjernetrim ute på golfbanen. Han peker på at idrettsutøvere presterer best når det er bakhjernen som styrer, altså når man handler ubevisst, på grunn av faren for prestasjonsangst.

 

– Du kan tenke på hjernen som to golfere av ulikt kaliber. Bakhjernen er en pro med utmerket teknikk og timing. Forhjernen er en hacker. Hvis du ga forhjernen en golfkølle hadde den ikke visst i hvilken ende den skulle holde i, forklarer Goldberg.

 

Proffspiller Jerry Kelly sier det er under stort press golfspillere virkelig avslører hva de er laget av.

 

– Man går gjennom så mange tankeprosesser i hodet at man glemmer en avgjørende bit informasjon som kunne reddet et slag.

 

Kjenner du deg igjen i påstandene over? Har du elefanthukommelse ute på golfbanen? Bruk kommentarfeltet under!

 

(Kilde: New York Times)

 

Les også: – Golf like sunt som sykling

 

Les også: Golf i Norge = 190 milliarder

 

Les også: Golfpresidenten: Om å forstå golfens betydning