I november foreslo USGA og R6A en regelendring for å forby forankring av putteren mot kroppen, etter at tre av de fem siste majorvinnerene hadde benyttet seg av lange puttere. Siden da har også Adam Scott vunnet en major med en lang putter, da han gikk til topps i The Masters i april.

 

Les også: Regelforslag mot langputtere 

 

Den foreslåtte regelendringen har vært kontroversiell. Både PGA Tour og PGA of America har signalisert at de ønsker å motsette seg forankringforbudet dersom det blir innført. På den andre siden står Europa-touren, og også en rekke profilerte spillere, blant dem Tiger Woods, som støtter forbudet.

 

Mye tyder på at USGA ikke har snudd i sitt standpunkt. Da USGA-sjef Mike Davis nylig ble intervjuet av Sports Illustrateds Golf Magazine sa han at han støttet den foreslåtte regelendringen.

 

Les også: PGA Tour motsetter seg forankring-forbudet? 

 

– Vi forsøker ikke å skade noen. Det er et tema som splitter meninger, og det har putterne gjort helt siden de først ble tatt i bruk. Nå forsøker vi å gjøre noe med dette, sier Davis i intervjuet.

 

Dersom USGA og R&A bestemmer seg for regelendringen, vil den etter all sannsynlighet bli innført i praksis ved neste regeloppdatering: 1. januar 2016. 

 

Du kan følge pressekonferansen her kl. 14.00 på tirsdag.

 

Les også: Dobbeltmoralsk putterdebatt? 

 

Les også: Bradley kan ta USGA til retten