Det har være to møter i forbindelse med PGA Tour nylig. I følge Golf365.com er det rapportert  i amerikanske media at 80% av deltagerne på et møte i Player Advisory Council i PGA Tour uttrykte sin misnøye overfor det  forbudet mot forankrede puttere som er fremlagt av Royal & Ancient (R&A) og US Golf Association (USGA) og som ventelig vil tre i kraft i 2016. Etter alt å dømme skal også noen medlemmer av USPGA Tours Policy Board dele disse synspunktene, som etterhvert skal fremlegges for USPGA i et brev. Det er fire spillere i dette USPGA Policy Board – Paul Goydos, Steve Stricker, Jim Furyk, og Harrison Frazar – og samtlige er imot et slikt forbud. 

 

PGA Tours sjef Tim Finchem reiste et spørsmål under Farmers Insurance Open i januar om det er mulighet for å etablere to sett regler, en for hobbyspillere og en for eliteamatører og profesjonelle spillere.  Dette synet er i ferd med å vinne frem, mens Finchem selv innrømmer at han foretrekker ett sett regler. 

 

Høringsfristen går ut  28 februar, og da er det opp til R&A og USGA om det er verdt å skape så sterke motsetninger i golfverden. 

 

 

Les også 

Pettersson: – Føles som en heksejakt

Bradley kan ta USGA til retten

 Dobbeltmoralsk putterdebatt?