Puttet seg under par

Det har vært et fåtall runder under par for Marita Engzelius i år, men søndagens 70-runde er den andre i løpet av mai måned. Resultatet takker hun puttingen for.

Etter to runder midt på treet kom endelig runden hun har ventet på. Hun startet runden med å være fem over par etter 36 hull, men en tidlig birdie gav muligheten for flere underveis. Og ganske riktig: Med enda en birdie på hull åtte og en tredje birdie på det 11. var hun på god vei mot 60-tallet.

Med bogey på hull 13 falt hun tilbake til -2 for dagen, men par-golf inn gjorde at hun bevarte det gode spillet og fikk uttelling for birdiene hun hadde fått.

– Jeg puttet mye bedre i dag! Ser ut som om treningen har gitt uttelling, skriver hun på Facebook.

Det lønner seg å trene. 12 greentreff og 28 putter siste runde mot 12 greentreff og 33 putter på første runde tok henne fra 64. plass til 29. plass i turneringen.

– Jeg slet med driveren og brukte 4-wooden for å holde meg i spill. Da gjorde jeg også jobben min på greenen, forteller hun i et intervju til Symetratour.com.

Dette er Engzelius sin fjerde topp-30 plassering hittil i år.

Vinneren av Friends of Mission Charity Classic ble Marissa Steen. Hun vant overlegent med fire slag ned til Wei-Ling Hsu, og fem slag ned til Casey Grice på tredjeplass. Steen endte til slutt på åtte under par takket være rundene på 72 – 67- 69 slag.

Runde 2

Noen ganger er det ekstra spennende på Symetra Touren. For Marita Engzelius ble denne runden en av de sjeldne da en uventet gjest trappet opp på banen.

Det var en iskald morgen i North Carolina. Drøye to varmegrader vises på stokken, men det skremmer ikke Engzelius. Hun er jo norsk og godt vandt til slike temperaturer, men det var andre overraskelser som også ventet på henne underveis i runden som hun overhodet ikke hadde forventet.

For en dag! Dagen min startet 4.50am og jeg varmet opp mens greenen ble klippet. 39 grader (2 grader Celsius) og iskaldt, deretter 30 minutter utsettelse på grunn av tåke. Som om dagen ikke var spennende nok så kom det en svartbjørn vandrende over fairwayen mens jeg spilte, skriver hun på Facebook.

Oslo-spilleren startet på hull 10, og åpnet med fem strake par før dagens første bogey gjorde sitt inntog. På hull 17 ble det birdie, tett etterfulgt av bogeyen på det 18. hullet. Med +1 etter runding hang hun fremdeles med over cut-streken.

Litt mer nervepirrende skulle det bli i løpet av hennes siste ni hull. Birdien på hull to tok henne tilbake på par, men to bogeys på hull seks og syv gjorde at hun nå lekte med cut-grensen. 74 (+2) på runden og +5 totalt holdt til slutt til en 64. plass og søndagsspill.

Jeg er glad jeg skal spille i morgen, skriver hun videre.

I ledelsen ligger Marissa Steen på fem under par etter to runder. Hun spilte en forrykende andrerunde på 67 slag og ligger to slag foran amerikanerne Desiree Dubreuil, Casey Grice og Jackie Stoelting. Stoelting måtte ta til takke med en runde over par og mistet dermed ledelsen.

Runde 1

Marita Engzelius henger så vidt med etter førsterunden av ukens Symetra Tour-turnering.

Det er nok en turneringsuke for Engzelius. Denne gangen har ferden gått til Asheville, North Carolina for å spille Friends of Mission Charity Classic.

Marita Engzelius åpnet turneringen med å være tre over etter seks spilte hull. Til tross for en fin start med tre strake par måtte hun føre opp tre bogeys på rad fra hull fire til seks. Heldigvis kom birdiene før runding og etter ni hull var hun kun én over par.

Ytterligere to bogeys måtte til på hull 11 og 12, men Oslo-spilleren klarte derfra å holde koken inn. Med en førsterunde på +3 deler hun 54. plassen med 20 andre spillere, slaget foran den foreløpige cut-grensen.

Det er små marginer i golf, og i dag var de ikke på min side, skriver Engzelius på Facebook etter runden.

Amerikanske Jackie Stoelting leder etter en flott 67-runde. Med syv birdies på runden ligger hun tre slag foran danske Therese Kolbæk, amerikanske Casey Grice og Margarita Ramos fra Mexiko. De ligger alle tre på andreplass, to under par.