Dave Stockon er mannen stjernene sverger til når de trenger hjelp på greenene. Han har de siste årene hjulpet spillere som Suzann Pettersen, Annika Sörenstam, Yani Tseng og Phil Mickelson, og mer nylig Rory McIlroy.

 

McIlroy begynte å jobbe med Stockton noen få måneder før U.S. Open i 2011. De hadde aldri jobbet sammen tidligere, men Rory følte han trengte hjelp. Resultatet ble seier med åtte slag margin på Congressional.

 

Neste år ble det en ny majortriumf, også denne med åtte slags margin, under PGA-mesterskapet på Kiawah.

 

Overfor golfweek.com deler Stockton de fire viktigste puttingrådene han har gitt nord-iren:

 

Del 1: Alltid les greenen fra den laveste siden, altså fra den siden den heller mot. Stockton mener du du får den mest verdifulle informasjonen om hvordan ballen vil falle når du ser fra siden, ikke bak ballen slik du vanligvis leser putter.

 

Del 2: Fokuser på målet. Ikke fokuser på å gjøre et perfekt stroke. Du har ikke lov til å ta noen prøvesvinger. Visualiser linjen ballen skal rulle på. Se og føl linjen.

 

Del 3: Ikke frys over ballen ved adressering. Utfør putten raskt når du stiller deg over ballen. Se på hullet en gang, så trykker du på avtrekkeren.

 

Del 4: For høyrehendte spillere er det baksiden av venstre hånd som bør styre putteren mot målet. For venstrehendte er det baksiden av høyre hånd.

 

Les også: Putteguru til Nike

 

McIlroy sier det er helt naturlig for ham å samarbeide med Stockton.

 

– Jeg har alltid trodd på å stroke ballen med baksiden av venstre hånd, så jeg trengte ikke å gjøre noen justeringer der. Jeg har alltid basert puttingen min på følelse, og det er det Dave lærer bort. Vi passer bra sammen, og jeg føler puttingen har blitt mer stabil, sier McIlroy.

 

– Du ønsker ikke å bli en robot. Du ønsker ikke å fryse fast over ballen. Du ønsker at puttingen skal være en myk og sømløs prosess, svarer Stockton.