Spanske Alvaro Quiros trosset alle odds og slo en stjernespekket samling av spillere under søndagens avslutningsrunde av Dubai Desert Classic. Det skjedde på mest dramatisk mulig vis. Quiros fikk en pangstart med eagle på det andre hullet, og etter fem hull lå han fire under par. På det tidspunktet så det ut til at han skulle seile fra resten av feltet og vinne med god margin, men med en trippelbogey på åttende hullet, et par 4-hull på 420 meter, ble det igjen spenning i turneringen.

Quiros samlet seg fort og viste stor mental styrke med birdie på det påfølgende hullet. To hull senere kom dagens høydepunkt. Et spektakulært hole-in-one på det 11. hullet gjorde at han igjen fikk luke ned til andremann. Derfra gjorde han en bogey, en birdie og fem par, og vant dermed turneringen med ett slags margin til Anders Hansen og James Kingston. 

Quiros er først og fremst kjent for sin aggressive spillestil og lange driver, men trengte legebehandling underveis for smerter i armen. Det gjorde seieren bare enda søtere.

– Jeg er veldig stolt av meg selv. Jeg følte jeg overkom mange vanskelige situasjoner underveis, sa en strålende fornøyd Quiros til europeantour.com etter runden.

Flere stjernespillere lå før runden an til å kjempe om seier. Rory McIlroy lå i delt ledelse, Tiger Woods lå ett slag bak sammen med Sergio Garcia, og verdensener Lee Westwood hadde tre slag opp til toppen. Alle falt tilbake søndag. McIlroy som tok sin første seier som profesjonell i Dubai for to år siden endte på en delt tiendeplass med en avslutningsrunde på to over par, fem dårligere enn Quiros. Westwood endte ytterlige ett slag bak på 15. plass. Tiger Woods hadde også en tung dag, og avsluttet med tre over par, syv slag etter Quiros. Martin Kaymer hadde muligheten til å overta tronen som verdens beste golfspiller med en topp-to plassering denne helgen, men en 31. plass gjør at han må smøre seg med tålmodighet.

Med seieren kunne Quiros inkassere en sum på 301 353 euro, omlag 2,4 millioner kroner. Dette var hans femte seier på touren. Neste turnering på Europa-touren er Avantha Masters i India 17. til 20. februar.

 

Resultater