På Sandefjord GK stilte 50 personer til start på Kristi Himmelfartsdag for å skaffe klingende mynt til kassa.

Går for prestisje og ti på topp-plassering

Pink Cup ble arrangert for første gang i 2008, og alle golfklubber i Norge er velkommen til å delta i turneringen som arrangeres av Norges Golfforbund og Kreftforeningen. I denne turneringen teller sjenerøsiteten ofte mer enn prestasjoner. Det bekrefter strålende fornøyd Pink Cup general på Sandefjord GK, Siv Moa Karlsen:

– Deltakerne kan kjøpe seg ut av bunkere, kjøpe utslag på hull 1 av Head Pro John Drummond, kjøpe Mulligans, kjøpe frie dropper og ikke minst – herrene kan kjøpe seg frem til dametee. Det svir å være uheldig også – alle baller i vannhinder og bunkere belastes med en avgift på 10,- kroner.

– 2016 er fjerde året Sandefjord GK deltar i turneringen. I 2015 samlet vi inn 28.115,- kroner, og i 2014 klinket vi til med hele 37.450,- kroner. Begge årene har vi kommet med på 10 på topp listen i Norge over klubber som har samlet inn mest. Det ligger både heder, ære og prestisje i å slå andre klubber, og i Sandefjord er ambisjonene der, helt klart!

Legger ned kruttet på det sosiale

Pink Cup skiller seg fra andre turneringer ved at det er summen den enkelte golfklubb klarer å samle inn som til slutt kvalifiserer til finaleplass. Mange gjør derfor som Sandefjord GK – setter en krukke på disken i klubbhuset og forlenger innsamlingen med noen dager. Og gjør det kjent på klubbens hjemmeside at man faktisk kan skrive av donasjoner til veldedige formål både som privatperson og i firmaregnskap. Moa Karlsen utdyper:

– Vi ser at turneringsdeltakerne og et knippe sultne kakemonser som har vært innom i løpet av formiddagen alene har bidratt med over 22.000,- kroner. Og dagen og helgen er fortsatt ung, så dette er råbra! Det beste med Pink Cup, er at inntektene går til et suverent formål. 3 av 10 kvinner rammes av brystkreft, så temaet fortjener fokus. Vi i Sandefjord oppfordrer alle klubber i Norge, og alle golfere i Norge, til å arrangere turneringen og delta i den. Mitt beste tips til andre klubber for å engasjere så mange deltakere som mulig? Legg stor vekt på det sosiale aspektet – det er alfa omega at folk hygger seg!

Er klubben din påmeldt til årets Pink Cup?

Mange klubber er dyktige på å samle inn penger til Pink Cup. Vil du også slå et slag for en god sak? Det er fortsatt mulig å melde seg på! Se mer informasjon her: https://kreftforeningen.no/pink-cup/pink-cup/