Rå på rosa i Sandefjord

Hvert år i mai og juni måned feier en knallrosa vind over Norge. Da ikler sporty damer og herrer seg rosa fra topp til tå, og spiller Pink Cup til inntekt for brystkreftsaken.

Publisert

På Sandefjord GK stilte 50 personer til start på Kristi Himmelfartsdag for å skaffe klingende mynt til kassa.

Går for prestisje og ti på topp-plassering

Pink Cup ble arrangert for første gang i 2008, og alle golfklubber i Norge er velkommen til å delta i turneringen som arrangeres av Norges Golfforbund og Kreftforeningen. I denne turneringen teller sjenerøsiteten ofte mer enn prestasjoner. Det bekrefter strålende fornøyd Pink Cup general på Sandefjord GK, Siv Moa Karlsen:

– Deltakerne kan kjøpe seg ut av bunkere, kjøpe utslag på hull 1 av Head Pro John Drummond, kjøpe Mulligans, kjøpe frie dropper og ikke minst – herrene kan kjøpe seg frem til dametee. Det svir å være uheldig også – alle baller i vannhinder og bunkere belastes med en avgift på 10,- kroner.

– 2016 er fjerde året Sandefjord GK deltar i turneringen. I 2015 samlet vi inn 28.115,- kroner, og i 2014 klinket vi til med hele 37.450,- kroner. Begge årene har vi kommet med på 10 på topp listen i Norge over klubber som har samlet inn mest. Det ligger både heder, ære og prestisje i å slå andre klubber, og i Sandefjord er ambisjonene der, helt klart!

Legger ned kruttet på det sosiale

Pink Cup skiller seg fra andre turneringer ved at det er summen den enkelte golfklubb klarer å samle inn som til slutt kvalifiserer til finaleplass. Mange gjør derfor som Sandefjord GK – setter en krukke på disken i klubbhuset og forlenger innsamlingen med noen dager. Og gjør det kjent på klubbens hjemmeside at man faktisk kan skrive av donasjoner til veldedige formål både som privatperson og i firmaregnskap. Moa Karlsen utdyper:

– Vi ser at turneringsdeltakerne og et knippe sultne kakemonser som har vært innom i løpet av formiddagen alene har bidratt med over 22.000,- kroner. Og dagen og helgen er fortsatt ung, så dette er råbra! Det beste med Pink Cup, er at inntektene går til et suverent formål. 3 av 10 kvinner rammes av brystkreft, så temaet fortjener fokus. Vi i Sandefjord oppfordrer alle klubber i Norge, og alle golfere i Norge, til å arrangere turneringen og delta i den. Mitt beste tips til andre klubber for å engasjere så mange deltakere som mulig? Legg stor vekt på det sosiale aspektet – det er alfa omega at folk hygger seg!

Er klubben din påmeldt til årets Pink Cup?

Mange klubber er dyktige på å samle inn penger til Pink Cup. Vil du også slå et slag for en god sak? Det er fortsatt mulig å melde seg på! Se mer informasjon her: https://kreftforeningen.no/pink-cup/pink-cup/

Powered by Labrador CMS