Rasmussen beste norske i Holtsmark Open

Holtsmarks nye banerekordholder tapte ledelsen, men sikret topplassering Nordic League-turneringen Holtsmark Open

Publisert

Gårsdagens 62-runde sørget for at Frithjof Åstorp Rasmussen (Grini GK) gikk ut i lederball med svenskene Tobias Ruth og Simon Forsström i turneringens siste runde. Til tross for at spillet ikke satt like bra i dag, leverte Rasmussen en solid runde som sikret delt 3. plass. 

– Alt i alt har det vært en deilig uke, spesielt med ny banerekord på ti under par i går. Det var særlig putteren som var «hot» i går. Det merket jeg allerede på det første hullet da jeg satte en 18-metersputt for par, sier han. 

Torsdagens siste runde inneholdt dessverre færre høydepunkter. Tre birdier, tre bogeyer, en dobbelbogey og resten par ble fasiten for nordmannen i lederballen. 

– Det ble generelt litt for defensivt spill i dag. Også fikk jeg litt dårlig flaks og mistet flyten med en kjedelig drop på hull 13 som sørget for en dobbelbogey. Generelt var det gøy å gå i lederball dag, forteller Rasmussen. 

Med gode erfaringer fra ukens turnering setter 20-åringen listen høyt fremover. Nå er det topplassering som gjelder i neste ukes NM. 

– Jeg har bevist for meg selv at jeg kan og det gir meg selvtillit, konstaterer han. 

Andre beste nordmann var Mats Heien (Kjekstad Golfklubb) som endte på delt 10. plass. Videre følger Henric Bjelke (Losby GK) på delt 13. plass og Mikkel Antonsen (Drøbak Golfklubb) på delt 20. plass. Beste norske på sammenlagtlisten i Nordic Golf League, Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) endte på delt 42. plass. 

Måtte omspill til

Svenskene Tobias Ruth og Simon Forsström måtte til slutt ut i omspill for å avgjøre vinneren av årets Holtsmark Open. Forsström hadde to gode muligheter for å kunne gå av green som vinner, men da han bommet begge puttene, utnyttet Ruth sjansen og satte sin egen. 

– Det var gøy! Dette er min første turneringsseier på tre år, så det var på tide, forteller svensken. 

Generelt var han imponert over standarden på Holtsmark, men det var særlig én ting som ble satt ekstra god pris på. 

– Det er mange gode utsikter her. Banen ligger veldig fint til som gjør den veldig vakker, sier Ruth. 

Se komplett leaderboard her.

Powered by Labrador CMS