Bakgrunn: Raser mot Reed etter ny regelkontrovers: – Helt utrolig!

Patrick Reed måtte finne seg i å være lørdagens store snakkis i Farmers Insurance Open – men ikke fordi han leder turneringen.

På det tiende hullet plukket Reed opp ballen i roughen før han tilkalte dommer eller markør for å få erklært ballen plugget. Og med tanke på at ballen spratt en gang før den falt til ro, var den sannsynligvis ikke plugget i det hele tatt.

Etter å ha fått en fri dropp fra dommeren etter at ballen var flyttet fra sin opprinnelige beliggenhet, klarte Reed å redde par, og to timer senere kom han inn i klubbhuset i delt ledelse med Carlos Ortiz.

Hendelsen skapte furore blant kommentatorene og TV-seerne, og da Reed ble intervjuet av CBS etter runden, var det mange som påpekte at det var flere elementer i historien til Reed som ikke stemte overens med TV-bildene.

Kommentar: Juksemaker pipelort

Etter at sendingen var ferdig, tok Reed til Twitter for å forsvare seg. Det gjorde han ved å påpeke at Rory McIlroy gjorde nøyaktig det samme:

– Rory McIlroy gjorde det samme i dag på hull 18! Han hentet ikke en gang en dommer for å få ballen erklært plugget. Slutten på historien, skrev Reed i en kommentar til Twitter-kontoen @YumYumRavioli, som siden har blitt slettet.

Mye tyder på at Reed glemte å bytte Twitter-konto da innlegget ble publisert, for kort tid etterpå publiserte Twitter-kontoen «GolfFACTS» (@useGolfFACTS) den samme meldingen gjentatte ganger.

Det har lenge vært ryktet at denne kontoen er Reeds kone Justine sin anonyme «burner»-konto, og ryktene blir nok ikke akkurat svekket etter lørdagens tirade.

 

The Golf Channel-journalist Rich Lerner bekreftet Reeds historie, men hadde ikke TV-bilder å vise til. Søndag publiserte imidlertid PGA Tour video av situasjonen på sin Twitter-konto. Videoen viser tydelig at også McIlroy sin ball tok et sprett før den landet.

 

I skarp kontrast til Reed er det imidlertid ingen som anklager Rory McIlroy for ikke å ha integriteten i behold.

Under fjorårets PGA-mesterskap tråkket en journalist ved et uhell på McIlroys ball mens den lå i roughen. Etter at dommeren ga McIlroy grønt lys til å plassere ballen, var ikke McIlroy komfortabel med hvordan ballen la seg. Han mente ballen hadde lagt seg FOR godt i forhold til hvordan den opprinnelig lå. Dermed trykte han den lenger ned i roughen og fulgte opp med å gjøre bogey.

Norsk Golfs Facebook-side raser debatten etter lørdagens regelkontrovers fra Reed, og mange mener det var åpenbar juks fra Reed sin side.

Tourspiller Jarand Ekeland Arnøy er blant dem som har kastet seg på  diskusjonen sammen med sin tidligere Team Norway-kollega Christian Aronsen.

Arnøy understreker at han mener Reed droppet feil, men i et forsøk på å nyansere debatten sier han at Reeds tvilsomme omgang med golfreglene tidligere gjør at folk er ekstra raske med å konkludere denne gang.

«Jeg tror ikke man hadde reagert sånn dersom det var for eksempel Rory som gjorde det samme (han tok jo faktisk en fridropp for plugget ball i går uten dommer eller medspillere til stede). Jeg mener situasjonen er veldig følelsesbasert med tanke på at det er Reed som gjør det, og man da automatisk anklager ham for juks og ikke feildropp. Han gjør jo faktisk ting etter reglene (med mindre han presset ned bakken selv), og da er det reglene det er noe galt med, ikke nødvendigvis Reed i denne situasjonen», skriver Arnøy på Facebook.

For ordens skyld: PGA Tours dommerteam har konkludert med at både Reed og McIlroy handlet i overensstemmelse med golfreglene, i henhold til regel 16/3 om fritak for plugget ball.