Det forteller han til sin lokalavis, Romerikes Blad tirsdag. (Les om Kofstads nye kategori under videoen!)

 

Kofstads mål for 2014

 

 

(Video: 1Golf/NGF)

 

 

Les også: Første uten nordmenn på åtte år

 

Norge står foran en av de svakeste European Tour-sesongene siden millenniumsskiftet, og 2014 blir den første uten nordmenn med full kategori siden 2006. Kofstad, som i fjor spilte 30 turneringer på Europa-touren, havnet til slutt på 135. plass på pengelisten. Dermed har han havnet i den nye kategori 17, for spillerne som endte mellom 126. og 145. plass på Order of Merit.

 

Under tidligere kategorisystem ville han med en slik plassering hatt håp om å få spille en rekke turneringer, inkludert flere av turneringene som har blitt spilt i Sør-Afrika så langt i år. I stedet har han måttet finne seg i å sitte på sidelinjen. Kofstad har til gode å være i aksjon på European Tour siden nyttår.

 

I utgangspunktet hadde han sett for seg å spille rundt ti turneringer i 2014.

 

– Det kan jeg bare glemme nå. Jeg vet ikke om det blir noen i det hele tatt. Denne ukes turnering og den forrige uke ville jeg fått plass hvis reglene hadde vært de samme, sier Kofstad til Romerikes Blad.

 

Espen Kofstad blir den eneste norske spilleren med full kategori på Challenge Tour i 2014, touren han som første nordmann vant sammenlagt i 2012. Kofstad sier han hadde håpet å kunne bruke Europa-touren til å spare opp litt penger og samtidig få invitasjoner til noen flere turneringer. Det må han etter all sannsynlighet nå se langt etter.

 

– Planen nå er å spille meg tilbake på Europatouren på samme måte som i 2012, nemlig ved å spille god golf, konstaterer Kofstad overfor Romerikes Blad.

 

Han sier også plagene i rygg og nakke han har slitt med det siste halvannet året har roet seg.

 

Når man gjør den samme bevegelsen hele tiden, blir man fort «venstrerotert». Jeg har jobbet mye med basisøvelser for å få bukt med plagene, for det var tidvis ille. Nå kommer de mye sjeldnere. Jeg får trent mye bedre. Jeg elsker jo å spille golf og klarer nå å balansere belastningen på en helt annen måte.

 

Challenge Tour-sesongen slår i gang i Nairobi 6. mars når The Barclays Kenya Open braker løs. Det er en måned senere sesongstart enn i fjor. Kofstad sier han skal spille en turnering på Sunshine Tour, og håper også på å spille Tshwane Open i Sør-Afrika uken før – men medgir at det er langt fra noen sikkerhet at han kommer med.

 

Espen Kofstad befinner for øyeblikket på 369. plass på herrenes verdensranking, 129 plasser over neste nordmann på listen, Knut Børsheim som nå har lagt opp.  I skrivende stund er det dermed ingen av de norske herrespillerne som oppfyller uttakskriteriene til OL om to år. I dag er det rundt topp-250 på verdensrankingen som oppfyller kriteriene om å kvalifisere seg til OL, men uttakskriteriene kan endre seg frem til 2016. Og det er ikke noe krav om å spille på Europatouren for å kvalifisere seg til OL.

 

Kofstad oppfylte kravene da han vant Challenge Tour for ett år siden og var oppe på 190. plass på verdensrankingen. Etter fjorårets Europatour-sesong befant han seg på 345. plass. Det viser at en god sesong på Challenge Tour kan overgå middelmådige prestasjoner på Europatouren.

 

 

Les også: Dette blir den norske Challenge-sesongen