Oslo-golferen har de siste par årene vist at han er en av Norges desidert største golfhåp for fremtiden, men en seier i en internasjonal turnering har latt vente på seg. Frem til nå.

Reitan hadde bygget opp en solid ledelse på seks slag etter halvspilt turnering og før det hele skulle bestemmes torsdag. Med 36-hulls maratoninnspurt torsdag var det likevel fortsatt mye som kunne skje.

 

Da Reitan klinte til med en tredjerunde på 70 slag var imidlertid mye avgjort. Med en runde igjen å spille ledet han med hele 12 slag.

 

 

Dermed kunne han tillate seg en avslutningsrunde på 74 slag, og likevel vinne med seks slag på nærmeste utfordrer Arrun Singh-Brar, som rundet av turneringen med ukens laveste score på 67 slag.

Reitan sin vinnerscore var på seks under par.

 

Neste nordmann på listen var Viktor Hovland på 30. plass, 18 over par. Petter Songe Møller misset cuten.

 

Norsk Golf gratulerer Reitan med prestasjonen!

 

 


 

 

Runde 1 og 2

 

Kristoffer Reitan leder storturneringen Italian International U16 Championship med hele seks slag, og kan ta sin første internasjonale seier torsdag.

 

Unggutten fra Oslo Golfklubb overbeviser stort denne uken, og er den eneste spilleren under par på Golf Club Biella Le Betulle i Nord-Italia. Takket være to strake 71-runder ligger han fire under par, seks slag foran de nærmeste konkurrentene Vaclav Lebl(Tsjekkia) og Arron Singh-Brar (England).

 

Reitan ledet med to slag etter tirsdagens åpningsrunde, men økte luken med fire slag på onsdag etter å ha bokført fire birdies, to bogeys og resten par. Reitan har de siste par årene vist at han er en av landets mest lovende juniorspillere, og var en viktig brikke da Norge tok sølv i lag-EM for juniorer tidligere i sommer. Og nå har han skaffet seg et optimalt utgangspunkt for å kunne ta sin første individuelle internasjonale seier.

 

Mye kan imidlertid fortsatt skje. Torsdag skal det spilles 36 hull. Følg utviklingen i linken nederst.

 

Det er 128 juniorer med i ukens turnering. I tillegg til Reitan spiller to andre norske gutter, Viktor Hovland og Petter Songe Møller. De ligger på henholdsvis 33.- og 67. plass halvveis i turneringen.