Reitan, som spilte på «hjemmebane» denne uka, avsluttet med en runde på par på ikoniske og krevende Valderrama, og med +2 totalt resulterte det i en delt 23. plass. Det betyr at Oslo-gutten rykker opp til en 121. plass i Race to Dubai, og nærmer seg fornyet spillerett på Europatouren.

Espen Kofstad, som lenge var best av de norske i Sør-Spania, falt på resultatlisten etter å ha gått ti over par på lørdagen. Den skadeforfulgte veteranen avsluttet en 73-runde, og endte til slutt på 64. plass. Det gir 6900 euro i premiepenger.

Vinner med trøblete fortid

Ingen kunne hamle opp med Christiaan Bezuidenhout, som tok sin første triumf noensinne på Europatouren. Bezuidenhout vant på -10, de nærmeste utfordrerne var hele seks slag bak. Seieren gir Sør-Afrikaneren billett til The Open på Royal Portrush, et sted han har meget dystre minner fra.

I 2014 spilte Bezuidenhout The Amateur Championship på den kjente nordirske banen, men ble tatt i dopingkontroll i etterkant. Han testet positivt for beta-blokkere, noe han tok for å kurere stamming som følge av at han drakk rottegift som ung. Han fikk i utgangspunktet en to års utestengelse, men den ble senere redusert til ni måneder.

Nå har han sikret seg retten til å spille The Open på den samme banen.