I England: Christian Døvle


Adam Scott var nærmest feilfri i torsdagens åpningsrunde av den 141. utgaven av The Open Championship på Royal Lytham & St. Annes.

 

I snille værforhold er det for øyeblikket 30 spillere under par, på en bane som inviterte til langt flere birdiemuligheter enn hva som er vanlig. Adam Scott tok godt vare på muligheten.

 

32-åringen var en over par etter tre hull, men lanserte derfra et voldsomt birdiekjør. Med åtte birdies fra det 4. til det 16. hullet, stod han plutselig med muligheten til å sette rekorden for den laveste scoren i en major.

 

Med to avsluttende par ville han tangert rekorden med de 25 spillerne som har gått på 63 slag før ham. Med en birdie ville han stå alene med 62.

 

– Jeg var klar over at ingen hadde scoret 62. Mens jeg ventet på at toalettet skulle bli ledig på det 17. hullet tok jeg en kikk på leaderboardet og innså at banen er par 70. Da innså jeg også at jeg ikke kom til å gå 62  – det er en av de tingene man ikke ønsker å tenke på. Man skal ikke tenke på sluttscore, sa Scott etter runden.

 

Han fikk rett, for med dagens andre bogey på det siste hullet signerte han til slutt for en 64-runde. Likevel holdt det til ny banerekord. Det gir ham en foreløpig ett slags ledelse på Paul Lawrie, Nicolas Colsaerts og vinneren av forrige ukes John Deere Classic, Zach Johnson. Like bak lurer også Rory McIlroy, Tiger Woods, Ernie Els, Bubba Watson og Graeme McDowell på delt 5. plass. Luke Donald er med i miksen på par, mens verdenstreer Lee Westwood slet seg inn til en 73-runde. Det samme gjorde Phil Mickelson.

 

Scott brydde seg ikke nevneverdig om bogey-avslutningen. Med sine trange fairways og mange pot-bunkere er de fem siste hullene en av de vanskeligste innspurtene på touren.

 

– En bogey her og der går greit. Det som virkelig skader er dobbel-og trippelbogeyer. Det var bra jeg klarte å holde meg unna trøbbel, forklarer Scott.

 

Han tror scorene ikke vil forbli så lave som de har vært så langt de neste tre dagene.

 

– Jeg forventer ikke å fortsette å spille slik. Vi kommer nok til å få merke været litt mer de tre neste dagene. Da handler det bare om å være forberedt på hva som kommer. Men jeg er full av selvtillit. Jeg slår ballen bra, og tror jeg kan gjøre det bra uansett hvordan forholdene er.

 

Norsk Golf er på plass i England. Vi kommer med oppdateringer fortløpende gjennom turneringen.