Den talentfulle 23-åringen klarte endelig å realisere sitt potensiale, da han søndag klatret til topps i Wells Faro Championship. Med en avslutningsrunde på tre under par tok han seg til omspill mot Rory McIlroy og D.A. Points, og da gutten i oransje satte sitt innspill på det første omspillshullet bare en meter fra pinnen og sikret sin birdie, var hans første PGA Tour-tittel et faktum.

 

Dette var forøvrig Fowlers andre skalp mot McIlroy – da han tok sin første proffseier i Korea Open i oktober, var det McIlroy som kom på andreplass, seks bak Fowler. Duoen har lenge blitt hypet opp som de to mest spennende unge spillerne i golfsporten, og dette var første gang de har møtt hverandre ansikt til ansikt i seiersduell på PGA-touren.

 

– Jeg hadde sett frem til å spille mot Rory i lang tid. Det er utrolig. Det var en lang ventetid, men det var verdt det. Det føles utrolig bra akkurat nå. Definitivt en lettende og tilfredsstillende følelse. Det er ikke så ille å vinne, det er ganske moro, sa Fowler etter runden.

 

I likhet med Fowler tok også Rory McIlroy sin første PGA Tour-seier på Quail Hollow, tilbake i 2010. 

 

– Jeg har sagt at hans første seier var like rundt hjørnet. Det var bare et tidsspørsmål før han vant. Det virker som om denne turneringen produserer førstegangsvinnere – Anthony Kim, meg selv, og nå Rickie. Det er herlig å se. Rickie har nok fått litt kritikk og mye press på vei til sin første seier. Men nå som han har lagt det bak seg vil det forhåpentligvis lette presset litt, sa McIlroy til pressen etter runden. 

 

Selv om det ikke ble seier for nord-iren, fikk han en fin trøstepremie. Nå er han igjen tilbake på toppen av verdensrankingen, og henviste dermed Luke Donald til andreplass atter en gang.

 

Neste turnering på PGA Tour-programmet er The Players Championship på Sawgrass, også kjent som «den femte major». Her står størsteparten av verdenseliten på startstreken. Turneringen slår i gang torsdag, og regjerende mester er K.J. Choi.