Odyssey beskriver det godt med sin kampanje for salgssuksessen Versa. 1° feil når du sikter på en tremeters putt betyr at du bommer. Lie er en av faktorene som påvirker hvordan du sikter. Dette kan justeres i forhold til den teknikk.

 

Loft er et begrep vi forbinder med alle andre køller enn putteren, men også her har det betydning. Hvis du bruker forward press, slik Phil Mickelson gjør, endrer du køllens loft betraktelig. Det finnes puttere med mer loft tilpasset denne teknikken, blant annet Odysseys arm lock konsept. Standardputtere har ofte 4° loft, arm lock har 7°.

 

Skaftlengde virker å være en bagatell. Man kan jo bare gripe ned litt. Men så enkelt er det ikke. Hvis du har hendene langt nede på grepet endres svingvekten i putteren. Konsekvensen er at den blir ustabil. Og ustabil putter er det siste du ønsker.

 

Putteren er den mest brukte køllen i bagen. Effekten av å være komfortabel med den skal ikke undervurderes, men golfere som jobber seriøst for å score bedre kan ha stort utbytte av custom fitting.

 

Les også: Proffenes nødhjelp på Losby