Med fire majorer i troféskapet er Rory McIlroy på delt 20. plass over tidenes mestvinnenende spillere i majorsammenheng. Jack Nicklaus er best med sine 18, og Tiger Woods er fire bak på andreplass.

Nå sier 27 år gamle McIlroy, som i tillegg har vunnet 13 ganger på Europa- og PGA-touren, at folk ikke forstår hvor vanskelig det faktisk er blitt å vinne en golfturnering på dette nivået.

McIlroy sikter spesielt til Jordan Spieth og hans egen 2016-sesong. Spieth vant to ganger på PGA-touren, men det var likevel ansett som en stor skuffelse sammnlignet med fjoråret, da han vant fem turneringer, inkludert to majors.

Og McIlroy selv ble erklært «tilbake» da han vant FedEx Cup på slutten av sesongen – en beskrivelse han ikke er noen tilhenger av.

McIlroy sier det har skjedd mye med nivået på touren siden han vant sin første major i 2011.

– Det er vanskelig å forklare hvor tøff konkurransen er her ute. Det er noen fantastiske spillere i denne generasjonen som – ikke for å virke nedlatende –  bare har vunnet en major, for eksempel Dustin Johnson og Jason Day. De kommer sannsynligvis til å vinne flere, og hvis de vinner tre til, har de vunnet like mange som meg. Og hvis jeg vinner tre til, har jeg vunnet like mange som Arnold Palmer, forklarer McIlroy og fortsetter:

– Tidligere har jeg sittet i pressekonferanser og sagt at jeg ser på en sesong som vellykket, hvis jeg har vunnet en major. Og hvis jeg ikke vinner, har media all rett til å si at det ikke har vært et bra år.

– Det er delvis min skyld med tanke på hvor stor vekt jeg har lagt på majorene, men folk må innse at det er mange fantastiske turneringer på touren, og de er veldig vanskelige å vinne, konkluderer verdenstoeren.