McIlroy leder Honda Classic med -11 etter to runder. Mannen alle jager føler han har vokst det siste året. Han gjør færre feil og lar seg ikke påvirke av de få som måtte komme.

 

– Jeg tror det er et tegn på modenhet, at jeg ikke må presse på for å få ting til å skje. Jeg har selvtillit og tro på ferdighetene mine, derfor får jeg ikke panikk og vet jeg klarer å hente inn slagene igjen.

 

Tiger Woods klarte cuten med et nødskrik. Par etter to runder betyr at han har en jobb å gjøre. 78 spillere klarte cuten, dermed blir det ny cut etter lørdagsrunden. Sist Tiger spilte en turnering med lørdagscut var på Torrey Pines. Da feilet han fullstendig og gikk glipp av sisterunden. 

 

– Jeg skulle gjerne slått ballen bedre enn jeg har gjort, spesielt i dag. 

 

Han ligger 11 slag bak ledende McIlroy og opplever motgang i sesongstarten. I vanlig behersket stil uttaler han seg om hva som skal til for å fikse problemet.

 

– Nærspillet har vært varierende og nå er det bra igjen. Da trenger jeg bare bra ballstriking for at det skal klaffe. Jeg har lyst til å ha en god helg.

 

En som ikke får sjansen til å rette opp inntrykket i helgen er Phil Mickelson. Også Henrik Stenson må pakke bagen. Det var mye prat om stjernene før Honda Classic, men det er de vanlige sliterne som utfordrer McIlroy. Nærmest følger birdiekongen Brendon de Jonge. Med ham kan alt skje, i par med McIlroy på lørdagsrunden er det alt eller ingenting for mannen fra Zimbabwe. Verd å nevne er også at Lee Westwood spilte seg opp til en 4.plass, fire slag bak lederen.