2013 har vært et turbulent år for Rory Mcilroy både på og utenfor banen. Nylig splittet han med sitt tidligere management Horizon Management, som han snart også skal møte i retten for å avklare detaljer rundt kontrakten.

 

Team McIlroy bestemte seg tidligere i år for å saksøke Horizon for ikke å ha oppfylt sine løfter da McIlroy ble en del av stallen, mens Horizon har svart med et motsøksmål, ettersom de mener McIlroy kan tjene over 300 millioner kroner neste år på avtaler de selv har forhandlet frem.

 

Les også: McIlroy tar en Tutta 

 

Under pressekonferansen før torsdagens europatour-finale i Dubai, innrømmer McIlroy for første gang at hans tidligere påstand om at «det aldri har vært noen forstyrrelser» ikke stemmer.

 

– Det har definitivt vært noen ting som har påvirket meg.Det har vært mye å tenke på, og ting som har okkupert tankene mine som ikke burde vært der. Men nå er det slik det er, og det er posisjonen jeg er i. Det er forhåpentligvis noe som blir løst så fort som mulig, sier McIlroy i følge The Guardian.

 

McIlroy sier det vil bli en enorm lettelse når den dagen kommer.

 

– Ja, helt klart. Jeg har så klart folk rundt meg som håndterer de sakene for meg, og jeg er involvert i bare en brøkdel av det – de viktigste tingene som jeg ønsker å involvere meg i. Men det er noe som ikke burde være i hodet mitt. Det er ikke bra for hvilken som helst idrettsutøver.

 

– Jeg har møtt vært på flere advokatkontorer, og møtt flere advokater enn jeg ønsker i løpet av resten av livet mitt. Jeg ønsker ikke å gå gjennom dette igjen, og jeg skal sørge for at det ikke skjer, forteller en ærlig McIlroy videre, og fortsetter:

 

McIlroy sier det har ikke vært noe spesifikt tidspunkt han har slått et dårlig slag fordi han tenker på dette, men at man som golfspiller ønsker å ha så fritt sinn som mulig.

 

– Jeg forsøker å lære fra alt jeg gjør. Jeg lærer hvert år. I fjor handlet det om å håndtere å være verdensener. I år har det handlet om å håndtere kritikk. Jeg har lært mye om hvordan jeg skal håndtere tiden min. Jeg må huske på hva som fikk meg hit i utgangspunktet: å dedikere meg selv til å trene og jobbe med spillet mitt.

 

– Dette er noe Tiger faktisk fortalte meg i fjor. Han sa jeg alltid må huske på hva som fikk meg ditt jeg er i dag.