Golfsportens styringsorganer R&A og USGA foreslo i november et forbud mot forankring av puttere. Forrige uke gikk PGA Tour-kommisjonær Tim Finchem mot forslaget, og sa han mente et forbud ikke er til golfsportens beste.

 

Rory McIlroy møtte mandag pressen i forkant av ukens Honda Classic, hvor han skal forsøke å forsvare fjorårets seier.

 

23-åringen fra Nord-Irland sier det er viktig at spillerne, tourene og USGA og R&A snart kommer til enighet i putterdebatten.

 

– Jeg så hva Tim Finchem sa, og det ser ut til at Europa-touren ønsker å gå en annen vei. Jeg leste hva Colin Montgomerie sa om at splittelsen ikke er bra for golfen, og jeg er enig. Vi må alle være på den ene eller den andre siden.

 

Les også: Montgomerie frykter ulike spilleregler

 

– På slutten av dagen er det opp til styringsorganene å bestemme. Jeg synes suksessen til de med lange puttere har vært litt overdreven, bare fordi de har vunnet tre av de fem siste majorene. Jeg synes det er viktig at alle kan ha glede av golfen, og ved å gjøre den lettetere får vi kanskje flere til å begynne å spille. Dersom det betyr at man tillater forankrede puttere synes jeg det er en positiv ting, sier McIlroy og fortsetter:

 

– Men så begynner man å prate om et eget regelverk for amatører og et annet for proer. Det kommer bare til å bli et rot. Med tanke på presset PGA-touren har satt på USGA vil de kanskje revurdere forslaget, og om de gjør det er det helt greit for meg. Men vi har hatt tillit til R&A i USGA i jeg vet ikke hvor mange år, og har alltid fulgt reglene de har fastsatt, og jeg synes ikke det bør endre seg.

 

Les også: PGA Tour motsetter seg forankring-forbudet