Nord-iren var aldri i nærheten av å klare cuten i BMW PGA Championship, med en totalscore på hele ni oveFr par etter en runde som bestod av to dobbelbogeys og syv bogeys – inkludert fem på rad fra det 9. hullet.

 

– Jeg tror jeg mistet konsentrasjonen litt, måtte Rory McIlroy innrømme etter runden, som selv virket sjokkert over sitt eget spill. Kroppspråket hans har vært langt fra eksemplarisk denne uken, og da han slo ballen out-of-bounds i den første runden rant begeret over, og 23-åringen kastet køllen avgårde.

 

Dette er hans andre strake missede cut, etter den tidlige exiten i The Players Championship på Sawgrass for to uker siden. Nå begynner tiden å renne ut dersom han skal finne formen for å forsvare fjorårets majorseier. Neste ukes The Memorial Tournament blir Rorys siste før U.S. Open braker løs på Olympic Club i San Francisco.

 

– Dette er en uke jeg ønsker å glemme så fort som mulig. Det føles som om jeg har manglet nok konkurranserunder den siste tiden, og kanskje har jeg ikke trent så hardt som jeg burde ha gjort. Kanskje er det en god ting for meg å få to dager med trening nå. Det var ikke mye som stemte. Jeg må jobbe hardt, og bare prøve å kjempe meg tilbake.

 

Engelskmannen James Morrison leder etter halvspilt turnering på Wentworth, fire slag foran verdenstoer Luke Donald som etter alt å dømme vil bli verdensener når uken er omme. Følg utviklingen i den tredje runden live her

 

Er McIlroy fortsatt favoritt til å vinne U.S. Open, til tross for svakt spill de siste par ukene? Si din mening i kommentarfeltet under!