Begge tok et steg i riktig regning under lørdagens andrerunde på TPC Boston. Med nok en runde på seks under par, 65 slag, kom McIlroy inn med klubbhusledelsen på 12 under par tidlig på dagen. Da dagen var omme var nord-iren fortsatt på topp.

Tiger Woods, som spilte sent på ettermiddagen, åpnet med tre birdies på sine første seks hull, før han så ble iskald på greenen. På de siste hullene fant han imidlertid godfølelsen igjen, og senket birdieputter på ti og fem meter for å komme seg på 68 slag, to bak McIlroy.

Mellom dem ligger den tidligere British Open-mesteren Louis Oosthuizen, som med sin 65-runde går inn i tredjerunden 11 under par, ett slag bak og i lederball med Rory.

– Alt fungerte bra der ute. Det føltes som om jeg drivet litt bedre i dag, og traff flere fairways, noe som ga meg flere muligheter til å gjøre birdies. Jeg puttet bra nok til å senke en del av dem. Jeg er fornøyd med hvordan jeg ligger an, og ser frem til helgen, sa Mcilroy etter runden.

Tiger har stått for flere minneverdige øyeblikk fra TPC Boston. Det var her han og Vijay Singh kjempet om seier i 2004, hvor Singh endte opp med å vinne og henvise Tiger til andreplass på verdensrankingen. To år senere avsluttet Tiger med en magisk 63-runde etter å ha startet sisterunden tre bak Singh, og vant turneringen. 

– Om du ser på listen over mestere på denne banen ser du at alle er «long hitters», svarte Woods på spørsmål om hvorfor det er så lave scorer denne uken.

Woods ble mer og mer frustrert utover runden over sin svake putting. Heldigvis løsnet det til slutt.

– Slike ting jevner seg ut over flere runder. I går senket jeg absolutt alt. I dag var en av de dagene hvor jeg hadde mange gode muligheter, men misset dem. Det føltes som om noe var galt med stroket mitt, men jeg fant ut av det og derfra puttet jeg bra, sier han.

Leaderboardet i Boston er spekket med stjerner i toppen. Jason Dufner, Charl Schwartzel, Dustin Johnson og Phil Mickelson er alle oppe med en mulighet. Men på toppen av haugen ligger verdenseneren.

Rory McIlroy fikk det aldri helt til å stemme i forrige ukes The Barclays, men er tilbake på sitt beste nå. Han forklarer hovedårsaken til den store endringen i form på så kort tid.

– Min putting. Jeg var ikke komfortabel i det hele tatt på greenen forrige uke. Det var ikke de beste overflatene. Jeg tror alle kunne se det. Denne uken er de mye bedre, og det gir deg litt mer tro på at du kan rulle puttene dine i hullet.

(Kilde: pgatour.com)