Webb Simpson brukte lørdagen på Quail Hollow til å klatre tilbake til toppen av leaderboardet, etter en tredjerunde på 69 slag, tre under par. Hjemmebanespilleren lå lenge i delt ledelse med fem andre spillere, men sørget for ensom ledelse før den siste runden med en birdie på det 17. hullet. Simpson spilte de to første rundene med Tiger Woods, og fortalte på torsdag at han var nervøs over å spille med ham. To runder senere sier han at han fortsatt er nervøs ute på banen. Uten at det er negativt.

 

-Det virker som om når man blir nervøs på dette nivået så fokuserer man litt bedre, og skjerper tankene. Når jeg er nervøs så spiller jeg stort sett bedre. Det er ikke bra å føle seg for komfortabel der ute, for da blir man lat og glemmer å fokusere ordentlig.

 

Og det blir lite rom for å slappe av for Simpson på søndag. Like bak ham ligger spillere som Nick Watney, Rickie Fowler, Stewart Cink og Geoff Ogilvy og lurer. Og så klart Rory McIlroy.

 

Den unge nord-iren har gjort det til vane å kjempe om seier denne sesongen, og med feltets nest beste runde på seks under par lørdag, klatret han fra 13. til 4. plass. Han trenger forøvrig en delt 7. plass eller bedre for å gjenerobre toppen av verdensrankingen fra Luke Donald.

 

McIlroy var på ett punkt en av syv spillere som delte ledelsen, men falt tilbake med en treputt for bogey på det 16.

 

– Det føles definitivt som jeg rotet bort et par slag der ute. Men 66 er en god score, og det føles som om jeg har enda en slik score i meg, og jeg gleder meg til imorgen, sier McIlroy – som tok sin første PGA Tour-seier i karrieren på denne banen i 2010.

 

Med tre pallplasseringer på sine første fire turneringer for året, håper Rory han kan få et psykologisk overtak på konkurrentene, når de ser navnet hans høyte oppe på scoretavlen.

 

– Jeg håper det. Gutta på toppen av leaderboardet er dyktige spillere, og jeg er bare en spiller i en stor gruppe av spillere som kan vinne imorgen. Men kanskje begynner de å tenke litt ekstra om de ser navnet mitt klatre oppover leaderboardet.

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)