Rory om Tiger: – Golf er langt utenfor regnestykket akkurat nå

Rory McIlroy ble opprørt da han ble spurt om Tiger Woods sin bilulykke i pressekonferansen før WGC-Workday Championship.

Publisert

– Han er ikke Supermann, sa McIlroy da han ble spurt om han trodde Tiger Woods kunne klare å komme tilbake til golfbanen igjen etter den alvorlige bilulykken tirsdag, der han ifølge politivesenet i Los Angeles var «meget heldig som kom seg ut av dette med livet i behold».

Etter ulykken ble Tiger operert for flere alvorlige skader i beina, men enn så lenge er det uvisst hvordan prognosen hans ser ut.

McIlroy sier til pressen at det eneste som betyr noe nå, er at Tiger er i live.

– Han er et menneske han også. Og han har allerede vært gjennom så mye. På dette punktet tror jeg alle bare burde være takknemlig over at han forstatt er her, at han er i live, og at barna hans ikke har mistet faren sin.

– Det er den viktigste tingen. Golf er så langt fra regnestykket akkurat nå, på dette tidspunktet er det ikke en gang på kartet, konstaterer McIlroy.

Det er uungåelig at han legger opp en dag, og når det skjer, er det noe golfsporten og touren bare må håndtere og tilpasse seg til. McIlroy om Tiger

Nyheten om ulykken sendte sjokkbølger gjennom golfverden, og mange spillere har tatt til Twitter for å komme med sine lykkeønskninger til Tiger.

McIlroy synes likevel det er rart at det har blitt foreslått en markering for Woods under denne ukens PGA Tour-turnering i Florida.

– Noen foreslår en hyllest til ham, men han er ikke borte. Han har vært i en veldig alvorlig ulykke. Vi er heldig over at han fortsatt er her. Jeg føler vi heller burde hylle ham hver eneste dag for at han fortsatt er på PGA-touren og hva han har gjort for golf.

– Det er alltid fantatisk når han spiller, for han gir turneringen en ekstra dimensjon som den vanligvis ikke har. Vi nærmer oss dagen da Tiger ikke vil være en del av sporten lenger. Jeg sier ikke at det er kort tid til. Før denne ulykken var han på vei tilbake fra ryggskade, og han skulle forhåpentligvis komme tilbake og spille i år. Men det er uungåelig at han legger opp en dag, og når det skjer, er det noe golfsporten og touren bare må håndtere og tilpasse seg til.

– Jeg håper åpenbart at han kommer tilbake igjen, men hvis ikke vil han fortsatt være en del av sporten på en eller annen måte, enten det er som golfbanearkitekt, gjennom stiftelsen sin eller som turneringsvert. Det blir kanskje slutten på at vi får se et geni i arbeid med golfkøllen i hendene, men det er fortsatt mange andre måter han kan påvirke golfsporten positivt på, avslutter McIlroy.

Been thinking about @TigerWoods and his family non-stop since I heard the news. Very relieved to hear he was awake and responsive today, and praying he recovers quickly. — Jordan Spieth (@JordanSpieth) February 24, 2021

🙏🏼 for TW — Jon Rahm Rodriguez (@JonRahmpga) February 23, 2021

Pull through @TigerWoods 🙏🏾 Thoughts and prayers for your full recovery and with your family and team. Heavy heart. — Tony Finau Golf (@tonyfinaugolf) February 23, 2021

Sick to my stomach right now. Praying for @TigerWoods and hoping for an amazing recovery. Thinking about his entire family and team, as all of us are sending our best wishes. We know TW is a fighter. Get well soon 🐅!!! — Justin Thomas (@JustinThomas34) February 23, 2021

Heartbroken and shocked to hear about @TigerWoods accident today. My thoughts and prayers are with him for a full recovery. — Bryson DeChambeau (@b_dechambeau) February 23, 2021

Powered by Labrador CMS