Pengelisten ble avgjort for to uker siden, men det hindret ikke den siste dagen av årets Europa-tour å bli rundet av med stil. 

En fantastisk innspurt av Rory McIlroy hindret Justin Rose, som avsluttet med vanvittige ti under par og banerekord, i å stjele showet.

Rose truet med å spolere McIlroys fest etter å tatt et tigersprang opp leaderboardet med åtte birdies og en eagle, og engelskmannen fullførte runden med klubbhusledelsen på 21 under par.

McIlroy var på det tidspunktet plutselig to slag bak, etter å ha startet dagen i det de fleste hadde trodd skulle bli en ren duell mellom han og verdenstoer Luke Donald.

McIlroy viste imidlertid hva han er laget av, og demonstrerte igjen hvorfor han er verdens beste golfspiller med fem birdies på de fem siste hullene for å runde av året til 20 i stil.

Nord-iren chippet i på det lange 14. hullet, gjorde up and down for birdie på det neste, senket en syvmeter på det 16, og en tometer på det 17.

Bare noen minutter tidligere hadde Rose satt press på McIlroy med en strålende to-putt for birdie fra over 30 meter. McIlroy gikk ut på det avsluttende par 5-hullet med en ett slags ledelse, og holdt seg unna trøbbel ved å legge seg opp på andreslaget. Innspillet la han bare noen meter unna, og birdieputten havnet forutsigbart midt i koppen. 

– Jeg så Justin sette inn støtet – jeg hørte jubelen. Men å avslutte på den måten var fantastisk, sa McIlroy til europeantour.com etter runden.

– Jeg kunne ikke ha drømt om noe bedre. Å følge opp 2011 med nok en major og være del av en utrolig historie i Ryder Cup gjør det til et fantastisk år. Forhåpentligvis kan jeg repetere det, eller gjøre det enda bedre neste år.

Seieren var McIlroys femte for året. Med sammenlagtseieren i Race to Dubai gjentar han Luke Donalds fjorårsbedrift, da han ble den første spilleren til å vinne pengelistene på begge sidene av Atlanteren. Donald startet forøvrig dagen i delt ledelse med McIlroy, men klarte ikke noe mer enn delt 3. plass med Charl Schwartzel etter å signert for 71 slag.

Louis Oosthuizen fulgte ytterlige ett slag bak, mens en annen sør-afrikaner, Branden Grace endte en kometsesong med nok en sterk plassering. Til slutt ble det 6. plass på mannen som i fjor kvalifiserte seg til Europa-touren gjennom Q-school.

Selv om det ikke ble seier for Justin Rose, kan han trøste seg med at han klatret på verdensrankingen når listene oppdateres mandag morgen. Da vil han vippe Lee Westwood ned fra 4. plassen. Det blir Rose sin høyeste ranking i karrieren.

 

Høydepunkter