Rory, Tiger, DJ, Schwartzel, Fowler, Westwood og Dufner. Alle sammen må de pakke bagen allerede nå. Det var forventet at Rory skulle få sterk motstand i «lokaloppgjøret» med Shane Lowry. Det var verdens beste spiller mot en litt mindre god spiller, ikke en dårlig spiller. Det var jevnt. Begge spilte god golf og gjorde sine tabber. Lowry chippet i to ganger, på hull 11 og 12. Etter det ledet han alltid, og da Rorys nydelige bunkerslag på hull 18 var 5 centimeter for kort var alt over. 

 

Verdens nummer 2 gjorde det ikke bedre. Charles Howell III var dagens motstander. Normalt overkommelig for Tiger, men Howell III er i bra form. Tiger ledet aldri i matchen. De var «all square» noen ganger og Howell III avgjorde det med birdie på 15 og 16. Etter deling på hull 17 var alt over med 2 & 1. 

 

– Å slå Tiger Woods, det viser deg hvor sprøtt match play faktisk er. Jeg spilte en god runde men…..ja, det er vanskelig å tro at det virkelig skjedde. Jeg visste jeg måtte spille opp mot mitt beste for å ha en sjanse. Han er Tiger Woods og jeg var egentlig bare lykkelig for å henge med der ute, sa en nesten sjokkert Howell III etter runden.

 

Selv om rankingen skulle tilsi at de to nevnte matchene var de største overraskelsene, er det nok flere som vil trekke fra Charl Schwartzels tap mot Russel Henley. Sør-Afrikaneren er meldt skadefri og har vist veldig bra spill på European Tour i det siste. I førsteårsspilleren Henley møtte han sin overmann. Vinneren fra Sony Open på Hawaii tok kontroll fra første hull. Matchen var lik igjen på hull 11 men Henley tok raskt kommando ved å vinne de to neste hullene. 

 

Matcher i 2.runde. Vinneren av Bobby Jones møter vinneren av Gary Player, Hogan vinneren mot Snead.

 

BOBBY JONES

Lowry vs. Fowler/Petterson (Petterson 1up etter 17)

Norén vs. McDowell

 

Watson vs. Furyk

Henley vs. Day

 

Det første som slår oss er å si at McDowell og Bubba gjør opp om å gå videre fra denne delen av oppsettet. Men i denne turneringen kan alt skje. Day og Norén virket svært sterke da de knuste sine motstandere.

 

GARY PLAYER

Howell III vs. Fernandez-Castano/Molinari (AS etter 15)

Simpson vs. Hanson

 

Cabrera-Bello vs. Kaymer

Sterne vs. Mahan

 

Richard Sterne er i storform. Utklassingsseier på European Tour i år og sterk seier mot Dufner i 1.runde. Webb Simpson med flyt er også en farlig spiller. Spanske Cabrera-Bello overrasket stort ved å slå Westwood, men mot Kaymer blir det nok stopp.

 

BEN HOGAN

Oosthuizen vs. Garrigus

Fraser vs. Jacobsen

 

Rose vs. Colsaerts

Garcia vs. Kuchar

 

De to siste matchene på listen her er åpne og spennende. Kvalitetsspillere som er dyktig på match. Vår svenske venn Fredrik Jacobson tok seg av Els, som tapte i 1.runde for sjette gang i karrieren. Belønningen er overkommelig motstand i Marcus Fraser som overrasket med å slå ut Keegan Bradley.

 

SAM SNEAD

Donald vs. Piercy

Stricker vs. Watney

 

Clark vs. Olesen

Poulter vs. Van Pelt

 

Donald måtte slite mot Siem men rodde det i land. I utgangspunktet skal han slå Piercy ganske greit, Lawries overmann selges seg nok like dyrt som alle andre lavt rankede spillere på Dove Mountain. Danske Olesen har et strålende år på gang. Nesten synd at han møter matchguru Poulter hvis begge vinner sin 2.runde match.