Seier i 2008, 2010 og 2011. Martin Kaymers meritter i Abu Dhabi er mildt sagt sterke. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at han er med i toppen etter to runder. Dagens 18 hull gikk litt roligere for seg enn i går. Da strødde han rundt seg med birdies. I dag ble det fem av samme slag, men i motsetning til i går hadde han ingen bogeys. -13 etter to runder tangerer hans bestenotering fra tidligere år.

 

– Jeg bommet ikke på mange fairwayer. Da får du muligheten til å gå for flaggene. For å være helt ærlig tror jeg banen spilles 2-3 slag vanskeligere om morgenen enn på ettermiddagen. Hvis du misser fairway er du i tykt, vått gress uten mulighet til å nå par 4 hull på to slag. Derfor er jeg veldig fornøyd med -5 i dag.

 

Dette bildet illustrerer Kaymers forhold til turneringen i Abu Dhabi.

 

 

 

 

Kaymer i tet kan man altså regne med, men en belgier ved navn Thomas Pieters som utfordrer så vi ikke for oss. De fleste regnet nok med at han skulle falle av etter den gode førsterunden. Andreplass i Open de Espana 2014 er hans beste plassering i karrieren. Den hjalp ham til en 83.plass på pengelisten og fornyet kort på European Tour. 22-åringen har startet 2015 meget bra. 8.plass i Alfred Dunhill Championship kan følges opp med drømmeresultat denne uken. Det ble bogey på dagens siste hull, men -12 er et supert utgangspunkt før helgens to runder.

 

Med fire hull igjen lå McIlroy fem slag bak Kaymer. Det er mye. Ikke umulig, men mye. Da passet det veldig bra med hole in one på hull 15. Rorys første i karrieren på European Tour, og den tredje totalt i turneringen. Når han i tillegg avslutter med birdie og kun er to slag bak Kaymer, da snakker vi om skikkelig duell på lørdag og søndag.

 

 

 

 

 

 

På dette ene par 3 hullet tok McIlroy tre slag på Fowler. Han noterte seg for bogey og beveget seg videre ned mot cutgrensen med -2. Det holder trolig akkurat for å være med videre, men amerikaneren får noen tidlige morgener i ørkenen. I fritt fall finner vi også Mikko Ilonen og Alex Noren. Begge gikk på +3 i dag etter fine runder torsdag. Spesielt hyggelig var det nok for mange å se Noren tilbake i gammelt slag, men han er kanskje et stykke unna å holde fire runder.

 

Husker du kinesiske Guan Tianlang? Han fikk straffeslag for tidsbruk under Masters 2013, noe en samlet golfverden mente var svært urettferdig. Unge Tianlang representerer kinesisk golfsport og bølgen spillere mange forventer skal komme. Han var bare 14 år gammel da han debuterte i Masters. Denne uken får han sjansen i Abu Dhabi. Oppladningen foregikk med litt nattgolf sammen med italienske Matteo Manassero. 

 

Nattgolf under flomlys er forholdsvis vanlig i disse strøkene. Golfdagene forlenges, temperaturen kan være bedre og ikke minst slipper man å få golfskille slik som Stewart Cink. En spesiell opplevelse er det også. Vi skal ikke skylde på oppladningen, men Tianlang gjør det ganske bra denne uken. Med -5 er han helt oppe på 16.plass. Vi får holde et øye med ham i helgen.

 

 

 

 

I dag la vi ellers merke til at Tom Lewis ikke har hentet bilen sin. Jimenez gjorde seg nok noen tanker når han så den i dag. Feil hull…………