Født i Holywood i Nord-Irland, befinner nord-iren seg i en unik posisjon fire år før de olympiske lekene i Brasil. Han må nemlig bestemme seg for hvilken nasjon han skal representere, når golf er tilbake på programmet for første gang på 112 år.

McIlroy ble sitert av den engelske avisen Daily Mail for noen uker siden, der han sa at han «føler seg mer britisk enn irsk», og at hans avgjørelse «kommer til å skuffe mange».

Nå fremstår derimot den doble majorvinneren på langt nær så sikker.

– Jeg er ikke i nærheten av å ha tatt en avgjørelse for de neste olympiske lekene. Personlig ville det vært en stor ære å spille i OL. Men lekene er fortsatt fire år unna, og jeg kommer ikke til å foreta noen avgjørelse med tanke på min deltakelse med det første, sier McIlroy til BBC.

Han medgir at han er i en følsom og vanskelig situasjon.

– Jeg er stolt over å være et produkt av irsk golf og det irske forbundet, og jeg er veldig stolt av å komme fra rike irske sports-røtter, med tanke på at jeg har vunnet junior- og amatørturneringer for Irland på alle nivåer. Jeg er også stolt over at jeg er fra Ulster og vokste opp i Nord-Irland, som er del av Storbritannia. Det vil alltid være min bakgrunn.

– Jeg får alltid stor støtte av både irske og britiske fans, og jeg setter veldig pris på det. Som en internasjonal idrettsutøver er jeg veldig heldig som støttes hvor hen jeg er i verden. Mange behandler meg som om jeg skulle vært en av dem, uavhengig av nasjonalitet. Det er slik sport bør være, fastslår han.