En avslutningsrunde på to under par sørget for Justin Rose sin første World Golf Championship-tittel, og hans største seier så langt i karrieren.

 

31-åringen slo Bubba Watson med ett slag, og verdensener Rory McIlroy med to, og klatret samtidig tilbake til topp-ti på verdensrankingen. Han er nå oppe på 7. plass.

 

Rose hadde en ledelse på to slag da han kom til Dorals 18. hull. Etter å ha pushet driven langt høyre misset han greenen på innspillet. Derfra maktet han ikke å redde paret, og måtte vente i spenning på Bubba Watson i ballen bak. Han kunne forlenge turneringen til omspill med birdie på det siste hullet. Og da han satte opp innspillet til tre meter fra pinnen så det ut til at nettopp det skulle skje, men putten strøk akkurat forbi hullkanten.

 

Legger grunnlaget


Triumfen kommer godt med i Justin Rose sin kamp om å spille seg inn i årets Ryder Cup-tropp. I 2010-utgaven ved Celtic Manor Resort kom han ikke med.

 

– Jeg har jobbet hardt med spillet mitt, og det betalte seg. Men Bubbas andreslag på det 18. fikk meg til å svette. Disse øyeblikkene er sjeldne og ofte er det langt mellom dem. Sønnen min spør meg alltid om jeg har vunnet turneringen før, og 90 prosent av gangene er svaret nei.

 

– Å kunne sette dette vakre trofeet på peishylla så tidlig i sesongen er en fantastisk følelse, og det legger grunnlaget for et veldig spennende år for meg nå.

 

Verdensener i storform

 

Rory McIlroy pegget opp ballen på det første hullet søndag, vel vitende om at marginen på ni slag opp til teten kom til å bli nesten umulig å ta igjen. Men etter noen tidlige birdies samt en lederball som slet, åpnet det seg plutselig en mulighet for nord-iren. Etter en bogey på det 14. var han derimot ute av det, og til slutt ble det tredjeplass.

 

McIlroy har vært i fantastisk form den siste tiden, og har på de siste 11 turneringene notert seg for utrolige ti topp fem-plasseringer. Av disse er åtte pallplassering, og to av disse igjen er seiere. Nå leder han også PGA-tourens FedEx Cup-liste.

 

– Det har vært nok en god uke. Det føles som om jeg har muligheten til å vinne hver gang jeg spiller. Nå gleder jeg meg til tre ukers pause for å forbedre med til The Masters.

 

– Jeg føler meg stadig mer komfortabel i denne typen situasjoner. I forrige ukes Honda Classic følte jeg meg ganske komfortabel med ledelsen, og jeg følte meg bra de siste ni i dag. Det er en skam at jeg ikke klarte å avslutte det, men man kan ikke vinne alt, sier McIlroy.

 

Beste skandinav ble svenske Peter Hanson, som delte fjerdeplassen med Charl Schwartzel. Neste turnering på PGA-touren, Transitions Championship slår i gang torsdag på Palm Harbor i Florida. På Europatouren er eneste turnering Open de Andalucia Costa del Sol, med Knut Børsheim på startstreken. Også her starter turneringen torsdag.

 

NB! Tiger Woods måtte trekke seg med en skade sitt venstre ben. Les mer her: Ny Tiger-skade: Rekker han Masters?

 

 

 

 

 

 

(Kilder: europeantour.com/pgatour.com)