Suzann Pettersen blir likevel ikke å se på startstreken når Kia Classic slår i gang på Park Hyatt Aviara Golf Club torsdag.

 

– Det var rett og slett en smell i ryggen på vei til Carlsbad. Hun hadde en lett treningsøkt i går, men ryggen var fortsatt stiv i dag, så hun bestemte seg for å trekke seg i ettermiddag, forteller Tuttas pressekontakt, Tom Gundersen til Norsk Golf.

 

Tutta er naturlig nok ekstra forsiktig bare en uke før årets første major, Kraft Nabisco Championship.

 

– Hun ser an hvordan status er utover helgen. Det er ingenting foreløpig som tilsier at hun ikke kommer til å spille neste uke, sier Gundersen.

 

Dette er andre gang denne sesongen Tutta trekker seg fra en turnering med skade. I januar stod hun over Pure Silk Bahamas LPGA Classic på grunn av en sår skulder

 

Suzann Pettersen har startet årets sesong med en 29. plass, en 4. plass, en 10. plass og en 28. plass på LPGA-touren, og 2. plass i World Ladies Championship på Ladies European Tour.

 

Verdensener Inbee Park har så vidt økt forspranget på toppen av verdensrankingen de siste ukene, og Tutta hadde ikke hatt mulighet til å bli verdensener med seier denne helgen. Det kan hun imidlertid bli med seier i neste ukes major.

 

Kia Classic spilles fra torsdag til søndag. Beatriz Recari, som har Andreas Thorp på bagen, er regjerende mester.